Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 17.01.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 17.01.20

Хранене по лунен календар – петък – 17.01.20 - Tribune.bg
Снимка:

Двайсет и третият лунен ден не е време за пируване. Не бива да преяждате или да ядете всичко, което искате. На този ден трябва да се приема храна, само когато почувствате истински глад.

Ако вашият начин на живот позволява, организирайте си половин ден на разтоварване.  Откажете се от храна от животински произход (силно се препоръчва да се изключат месото и мазнините от диетата), като максимум днес наблегнете само върху плодове и зеленчуци. 

Препоръчва се вегетарианска диета, но все пак зависи от собственото ви здравословно състояние. Ако въпреки всичко решите да ядете месо, нека да е минимално количество и да не е пържено. Да се избягват пикантните подправки. Напълно да се изключи употребата на алкохол.

Би било идеално да се гладува един ден. По това време тялото ни е изчерпано, липсва жизненост, за да се бори с външни неблагоприятни фактори и не е добре да го товарим с тежка храна. През този период ние ще бъдем силно податливи на различни инфекции, лесно може да се прихване някой вирус. Ето защо, въздържанието от храна е един от най-добрите начини да помогнем на организма да се справи с неблагоприятните фактори на околната среда.

Днешното предложение:

МУСАКА ОТ ГРАХ

Продукти: 600 г. грах (пресен, замразен, консерва), 2 глави лук, 6 с.л. олио, сол, 3-4 червени домата, 1 к.ч. ориз, 1 с.л. брашно, 2 с.л. краве масло, 1 ч.ч. прясно мляко, 2 яйца, магданоз.     

Приготвяне:  Задушава се нарязания на ситно лук с 3 с.л. олио и се посолява. Когато омекне лукът се прибавят червените домати, които предварително са обелени и настъргани.

Продължаваме да задушаваме на умерен огън, докато омекнат доматите. Тогава се слага ориза, измит и подсушен. Налива се 1 чаша топла вода и отново се задушава, докато набъбне оризът.

В друг съд с останалото олио се задушава граха, заедно с нарязания магданоз.

Отделно се приготвя сос от брашното, кравето масло, прясното мляко и разбитите яйца.

В един съд се събират ориза, граха и 2/3 от соса. Разбърква се и се сипва в тавичка, намазана с олио. Пече се в умерена фурна. Когато мусаката е готова с слага останалия сос и се допича около 10 минути.

Ястието се поднася с кисело мляко.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети