Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 17.04.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 17.04.20

Хранене по лунен календар – петък – 17.04.20 - Tribune.bg
Снимка:

Гладуването е строго забранено, но и не трябва да претоварвате стомаха си

За тези, които спазват постите - Великденският пост започна от 2 март и продължава до 19 април. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Строгият пост не се препоръчва на болни, на малки деца, на възрастни хора, на бременни жени и кърмачки.  

За тези, които не спазват пости - Хранене по лунен календар

Двайсет и четвъртият лунен ден е енергийно силен и активен ден, който изисква преобразования и обновление, затова се препоръчва храна, богата на белтъчини – млечни продукти, месо, риба, бобови храни.

Белтъчините ни карат да се чувстваме сити с по-малко количество храна, тъй като силно потискат т.нар. хормон на глада, който се изработва в стомаха и тънкото черво и въздейства върху мозъка, предизвиквайки усещането за глад.

Гладуването е строго забранено, но и не трябва да претоварвате стомаха си. Намалете течностите.

Желателно е да се пият билкови отвари, чай от лайка, зелен чай, но не повече от нормалното.

Можете да консумирате малко сухо вино и в умерени количества. Да не се превишава нормата.

Днешното предложение:

МЛЕЧЕН КРЕМ С ПОДПРАВКИ

Продукти: 1 кг кисело мляко, 1 ч.ч. пудра захар, 2 ч.л. ситно смляно кафе, 1/2 ч.л. канела, щипка смлян бахар, 1 белтък, 1 с.л. желатин, щипка сол.     

Приготвяне: Киселото мляко, от което се отделят 2-3 с.л., се разбива със захарта, кафето и подправките.

Желатинът се накисва в 3-4 с.л. студена вода и се загрява на водна баня, докато се разтопи, след което се оставя да поизстине.

Белтъкът се разбива със солта на сняг и се прибавя към млечната смес заедно с желатина. Всичко се разбърква много добре.

Кремът се разпределя в чаши, облени със студена вода, и се оставя на студено, за да се стегне.

Поднася се обърнат в десертни чинийки и полят с отделеното кисело мляко, разбито с малко пудра захар.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети