Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 17.07.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 17.07.20

Хранене по лунен календар – петък – 17.07.20 - Tribune.bg
Снимка:

Нашата храносмилателна система днес се нуждае от много внимателно отношение

В 26-ия лунен ден е добре да гладувате. Богато претъпкана маса не се препоръчва. Всяка храна може да се превърне в отрова. Днес не бива нито да пиете, нито да пушите. 

През този период лунните енергии оказват силно въздействие върху нашите органи, ето защо идеалният вариант е да се гладува. Но ако това ви изглежда невъзможно, просто се опитайте да намалите количеството консумирана храна. 

Необходимо е да се изключат всички пържени, солени, мазни храни. Не трябва да се консумира месо.  Забравете за сладкиши, продукти от брашно, консервирани храни и полуфабрикати днес. Вашата диета трябва да бъде почти изцяло зеленчуци и плодове, и най-добрият вариант е да ги ядете в сурова, минимално обработена форма.

Нашата храносмилателна система днес се нуждае от много внимателно отношение. Ако не спазвате минималните ограничения, ако не коригирате обичайната си диета според препоръките, рискувате да получите тежки обостряния на хронични заболявания, лечението, на които може да продължи дълго време.

Храна на деня е куркумата – действа противогъбично, понижава холестерола, нормализира дейността на черния дроб и жлъчката, спомага за гъвкавостта на ставите, добър ефект има изобщо върху костите, почиства енергийните канали, има свойството на антибиотик, предпазва от подуване. Съдържа много желязо, калций, йод, фосфор.

 

Днешното предложение:

ЗЕЛЕН ФАСУЛ С ЛУК

Продукти: 1 кг зелен фасул, 20 малки главички лук, 100 г краве масло, магданоз, копър, сол.

Приготвяне: Сварете в подсолена вода фасула. Изчистените лукчета сложете в тенджера с 1 чаша вода и 2 лъжици масло, и задушавайте под капак 10 минути.

След това махнете капака и варете, докато остане само на масло.

Прибавете отцедения зелен фасул, останалото масло и сол на вкус.

Задушавайте на тих огън в похлупен съд 10-15 минути.

Щом свалите от огъня, поръсете със ситно нарязан магданоз и копър.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети