Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 17.09.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 17.09.2021

Хранене по лунен календар – петък – 17.09.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Днес не е ден за отдаване на излишества. Луната оказва много негативно влияние върху всички процеси в тялото, които са далеч от естествения баланс.

Например, ако преядете, вероятно ще страдате на следващия ден от тежест и дори са възможни болки в стомаха. 

Правилното хранене в 11 и 12 лунен ден включва семена, ядки, зеленчуци и плодове (с изключение на ябълки). Но е по-добре да се въздържате от ядене на месо, риба, яйца и алкохол.

Отдайте предпочитание на леката и здравословна храна. Още по-добре ще ви се отрази, ако погладувате малко. Можете да предприемете сокова терапия. Много е полезно да използвате сокове, особено гроздов сок (с изключение на ябълков).

Ако пък не можете да гладувате цял ден, то поне намалете до минимум количеството на нездравословна и вредна храна. Необходимо е да се въздържате от груби храни. Напълно премахнете алкохола и никотина.

Ако не можете да се откажете от месото, приготвите ястията от него на пара или във фурната и с минимално количество мазнини и подправки.

 

Днешното предложение:

САЛАТА ОТ ЦЕЛИНА

Продукти: 2 малки глави целина, 2 лъжици олио, 1 лъжица оцет, черен пипер, сос от жълтъци, сол.

Приготвяне: Настъргва се почистената целина на ренде. Смесва се с оцета, олиото, черен пипер, сол и се оставя да престои.

Преди поднасяне се залива салатата със сос от жълтъци.

Сос от жълтъци „ремюлад“

Продукти: 2 твърдо сварени жълтъка, 1 суров жълтък, няколко капки оцет, 1 ч. л. горчица, 150 г олио, естрагон, чесън, каперси, черен пипер, сол.

Приготвяне: Намачкваме добре сварените жълтъци в подходящ съд, прибавяме оцета, суровия жълтък, горчицата, сол на вкус и черен пипер. Добавяме на капки олиото и ситно нарязаните естрагон, чесън и каперси.

 

Полезен съвет: При язва – 15 сухи смокини се заливат със зехтин. Киснат 3-4 денонощия. Взема се по една смокиня 3-4 пъти на ден преди хранене.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати