Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 18.02.2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 18.02.2022

Хранене по лунен календар – петък – 18.02.2022 - Tribune.bg
Снимка:

В 18 лунен ден може да изберете интересни нестандартни ястия, старайте се храната да е здравословна, с минимум консерванти, мазнини и подправки. 

Здравословната храна, приготвена с добро настроение и желание, ще донесе много ползи за тялото ви, ще усетите как се подобрява настроението ви. В този ден няма да има проблем дори при леко преяждане. 

Няма забрана и може да се яде месо, риба, гъби, практически всичко, но добре е да следите продуктите да се съчетават помежду си. Може да се пие вино.

Добре е, ако вечерята ви се състои от първо, второ и десерт. Нека съвестта ви не ви измъчва, няма да си навредите на здравето и фигурата си.

ЗАПЪРЖЕНА САЗДЪРМА -  разядка

Продукти: 200 г саздърма, 2 глави лук, 2 с. л. галета, 1-2 с. л. олио.

Приготвяне: Нарязаният на тънки филийки лук се запържва, прибавя се галетата. Когато лукът стане златист, добавете саздърмата, нарязана на малки парченца. След 5-6 минути разядката е готова.

Може да се поднесе със зелена салата или друга, овкусена с оцет.

КЮФТЕНЦА ОТ ТРИ ВИДА МЕСО

Продукти: 500 г кайма, 250 г пилешка кайма или месо, 50 г наденица, 1 яйце, 1 филия стар бял хляб, 1 к. ч. настърган кашкавал, настъргано индийско орехче, черен пипер, сол на вкус.

За пърженето - 3 с. л. брашно, 1 к. ч. олио,

Приготвяне: Смесват се каймата с пилешката или ситно нарязано пилешко месо, нарязаната на ситно наденица. Добавят се разбитото яйце, филията хляб (предварително накисната в прясно мляко или вода и отцедена), кашкавала, подправките.

Омесва се всичко добре, оформят се малки кюфтенца, колкото орехи, овалват се в брашното и се пържат в силно загрято олио.

Полезно: „За оправяне на стомаха да се пие 40 дена всяка сутрин по една чаша студена вода на гладно. Всяка глътка да се държи в устата, докато се стопли и тогава да се глътне, и то бавно.“

Учителят Петър Дънов


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети