Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 18.09.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 18.09.20

Снимка:

Във 2 лунен ден е много важно да започнете лунния месец правилно, да се настроите към желаното настроение и ритъм за всички следващи дни от Лунният цикъл.

Един от най-опасните моменти на този лунен ден може да бъде консумацията на неприродни продукти или полуготови фабрикати - различни торти, хот-дог, пици и т.н. Всичко това може да доведе до сериозни отрицателни последици.

През този период е много опасно да се преяжда или безразборно да се приема храна. Колкото по-проста и лека е храната, толкова по-добре! Също така е важно да не отивате в другата крайност - да не гладувате! Опитайте се да се придържате към разумната златна среда.

За предпочитане е да се въздържате от алкохол, месо и груба храна. Малки дози кафе може се консумира, но да не е силно.

Първичният импулс се спуска на равнището на физическото тяло и го пробужда. Подходящи ще бъдат ястия от зеленчуци и риба, леки десерти и плодови салати. Полезно е да се ядат ядки, сушени плодове, стафиди. Може да се ползват млечни продукти – сметана, извара, сирене.

Усещанията на тялото в този ден са като тест, който ни показва кое е полезно и кое е вредно за нас. Спомнете си кои продукти употребявате. Това, към което изпитате отвращение, не е вашата храна. Това, което ви привлича, значи е полезно за вас. Същото правило важи и за хората. Вие можете да почувствате с кого е нужно да общувате и кого трябва да избягвате.

 

Днешното предложение:

РИБЕН  ПАСТЕТ

Продукти: 350 г пушена риба, 150 г сметана, 1 чаена лъжичка стрит сушен копър, 1 чаена лъжичка стрита сушена маточина, щипка червен пипер, сол, 1 лимон.

Приготвяне: Пушената риба се почиства от кожата и костите и се смачква или се смила на пюре. Прибавят се разбитата сметана, подправките и малко сол (ако е необходимо).

Пастетът се оформя на купчинка в подходяща чиния и се украсява с резенчета лимон. Поднася се като предястие. Може да се използва за намазване на сандвичи.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още