Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 18.12.2020

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 18.12.2020

Хранене по лунен календар – петък – 18.12.2020 - Tribune.bg
Снимка:

5 лунен ден е единственият ден, в който храната се усвоява без остатък и напълно се преобразува в тъканите. Лунният календар съветва да се откажете да гладувате, но и да се преяжда не бива. Факт е, че в началото на растящата Луна хората се нуждаят от сила и енергия за големи постижения! 

Днес са полезни млечните продукти (мляко, сирене и извара). Те се явяват свещените продукти на деня. Особено полезно е сега да се пият билкови чайове.

Необходимо е да се яде „жива храна” – необработена, свежа - плодове, зеленчуци, мед. Допустима е риба. Нежелателно е да се употребява друго месо, както и семена, орехи, ядки, кисело зеле.

Въздържайте се от алкохолни напитки като ракия, водка, коняк, уиски, дори шампанско. Но чаша хубаво червено вино може да опитате. Ако изпитвате гадене и повръщане  днес, означава, че неправилно използвате енергиите на лунния ден.

В петия лунен ден вслушайте се в желанията на тялото по отношение на храната. Ако ви се прииска например морски водорасли или морски дарове, може да нямате достатъчно йод, ако са млечни продукти, тогава ви липсва калций. 

 

Днешното предложение:

ЗАПЕЧЕНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ

Продукти: 250 г зелен фасул, 250 г грах, 2 пиперки, 100 г гъби, 3-4 моркова, 2 скилидки чесън, 1 глава лук, 3-4 с. л. олио, 60 г масло, червен пипер, 4 яйца, 200 г сирене, магданоз, сол.

Приготвяне: Нарязаният лук се задушава в олиото с 2 с. л. вода. Добавят се изчистеният грах, зелен фасул, нарязаните на кубчета моркови, гъбите и пиперките, нарязани на ситно.

Задушават се на тих огън, като от време на време се налива по малко подсолена топла вода, докато зеленчуците омекнат напълно и останат на мазнина.

Изсипват се в тавичка, обилно намазана с масло, разбъркват се със ситно нарязания чесън и чернения пипер.

Заливат се с разбитите яйца, смесени с натрошено сирене и нарязания магданоз.

Отгоре се разпределя маслото, нарязано на парченца.

Пече се в умерена фурна до зачервяване.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати