Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 19.02.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 19.02.2021

Хранене по лунен календар – петък – 19.02.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Промяната във фазите на Луната оказва голямо влияние върху времето и върху целия живот на Земята. Нашето тяло също е подложено на лунното влияние. В различните дни от цикъла структурата на косата, качеството на съня и работата на храносмилателните органи се променят. В различните дни от лунния цикъл някои храни се усвояват по-добре, а от други е по-добре да се откажете. Лунният хранителен хороскоп ще ви каже как най-добре да се храните днес.

В 9 лунен ден е по-добре да не претоварвате тялото с храна, която е тежка за храносмилането. Добър ден за гладуване и постене. 

За хората, които не искат да гладуват се препоръчва да избягват месото, като направят вегетарианска диета, особено тези, които имат стомашни разстройства. Храната трябва да е проста и лека. Преяждането в този ден е опасно за лошо храносмилане и наддаване на тегло. Препоръчително е да се изключат висококалорични и мазни храни, както и подправки, сладкиши, газирани напитки. На този ден е по-добре да се откажете от гъби, месо и продълговати зеленчуци, като краставици, моркови и други. 

Зърнените храни се усвояват добре, овесена каша, също така се препоръчва да се яде постна риба, плодове и кръгли зеленчуци, компоти, билков чай. Варени яйца, зеленчукови супи, кисело мляко също ще бъдат полезни. От алкохола е по-добре да се откажете.

В същото време диетата трябва да включва храни, които са източници на растителни мазнини. По-специално, включете различни видове ядки, растителни масла, тиквени и слънчогледови семки, авокадо. 

 

САЛАТА ОТ РИБА С КАМБИ ОТ ТУРШИЯ

Продукти: 400 г риба на вкус, 5 картофа, 3-4 камби (чушки) от туршия, 4 твърдо сварени яйца, 1 опаковка майонеза, сол на вкус.

Приготвяне: Рибата се сварява и нарязва на ситни късчета. Сварените и обелени картофи и яйцата също се нарязват на ситно, а камбите на сламки. Всичко се разбърква и слага в салатиера. Сместа се посолява, полива се с майонеза и се разбърква. Охлажда се и се украсява по вкус.

 

Любопитно: Ако се интересувате от естествена красота, сварете малко цвекло във вода и след това измийте косата си с водата - това помага да се излекува пърхотът (но може да не мирише толкова приятно).                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети