Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 19.07.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 19.07.19

Хранене по лунен календар – петък – 19.07.19 - Tribune.bg
Снимка:

Петък е под влиянието на Венера. Ако обичате сладка и мазна храна, петък е вашият ден. Точно сега под влиянието на Венера организмът най-добре възприема тези неща. Може да се консумират сладки плодове, ягоди, малини, череши, мед, орехи, ядки, плодови сокове, каши, тестени и сладкарски изделия, ориз, грах, жито, сусам, диня, пшеница, смокини, сини сливи. Да се избягва месо и рибни продукти, яйца, гъби, остри храни и подправки.

Примерно меню:

Закуска: чаша кафе, хляб.

Обяд: зеленчуци (сурови, всякакви), 3 варени или печени картофи с растително масло (малко)

Следобедна закуска: ядки и сушени плодове (не повече от 100-150 g)

Вечеря: зърнени храни (елда, непреработен ориз, пшеница), варени във вода. Просото може да се приготви с тиква, за ориз можете да приготвите доматен сос от 2-3 домата и да добавите сушени зеленчуци, а за елда - запържете 1 лук в растително масло.

Или: груби спагети с доматен сос.

(Готвеното ястие не трябва да надвишава 300 g)

Днешното кулинарно предложение:

ПОСТНА МУСАКА ОТ ГРАХ

Продукти за 5 порции: 1 буркан стерилизиран грах (или 1,200 кг пресен грах), 100 мл. растително масло, 50 г прясно масло, 100 г ориз, 300 г пресни домати, 2 яйца, 250 мл. прясно мляко, 40 г брашно, 200 г кисело мляко, 50 г кашкавал, 1 връзка магданоз, сол на вкус, черен пипер (по желание).

Приготвяне: Ситно нарязаният лук се задушава в растителната мазнина до омекване. Прибавят се дребно нарязаните домати и се задушават около 10 минути. Прибавя се изчистеният и измит ориз, залива се с малко топла вода и се задушава до набъбване.

От брашното, маслото, млякото и яйцата се приготвя бешамелов сос.

Смесват се оризът и грахът, посоляват се и се разбъркват с 2/3 от соса. Сместа се изсипва в намазана с масло тавичка и се пече във фурната. Почти готовата мусака се залива с останалата част от бешамеловия сос, поръсва се с настъргания кашкавал и се запича 5-10 минути. Поднася се с кисело мляко.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

Tribune.bg иска съгласието Ви за използване на информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме как го използвате и за маркетингови цели.

Персонализирана реклама и съдържание, преброяване на посещения и източници на трафик

Съхраняване на и/или достъп до информация на устройство

Политика за поверителност Бисквитки

Вашите настройки за поверителност

Ние и нашите партньори използваме информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим Вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме начина, по който го използвате, и за маркетингови цели. Защото уважаваме Вашето право на лична сигурност, можете да изберете да не позволите някои видове бисквитки. Обаче, блокирането на някои видове бисквитки може да влоши Вашето изживяване на сайта и услугите, които можем да предложим. В някои случаи данните, получени от бисквитки, се споделят с трети страни за анализ или маркетингови цели. Можете да използвате своето право да откажете от тази споделена информация по всяко време, като деактивирате бисквитките.

Политика за поверителност Бисквитки

Управление на предпочитанията за съгласие

Задължителни

Тези бисквитки и скриптове са необходими за функциониране на уебсайта и не могат да бъдат изключени. Обикновено те се задават само в отговор на действия, правени от вас, които отнасят до заявка за услуги, като задаване на настройките за поверителност, влизане или попълване на формуляри. Можете да зададете браузъра си да блокира или да ви извести за тези бисквитки, но част от сайта няма да работи. Тези бисквитки не съхраняват никакви лично идентифицируващи данни.

Винаги ВКЛ

Аналитични

Тези бисквитки и скриптове ни позволяват да преброяваме посещения и източници на трафик, така че да измерим и подобрим производителността на нашия сайт. Те ни помагат да знаем кои страници са най- и най-непопулярни и да видим как посетителите се движат по сайта. Всичка информация, която тези бисквитки събират, е кумулативна и неидентифицируема. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, няма да знаем, кога сте посетили нашия сайт.

Маркетинг

Тези бисквитки и скриптове могат да бъдат зададени чрез нашия сайт от нашите рекламни партньори. Те могат да бъдат използвани от тези компании за построяване на профил на вашите интереси и показване на съответни реклами на други сайтове. Те не съхраняват директна лична информация, но са базирани на уникално идентифициране на вашия браузър и интернет устройство. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, ще имате по-малко целенасочена реклама.