Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 19.07.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 19.07.19

Хранене по лунен календар – петък – 19.07.19 - Tribune.bg
Снимка:

Петък е под влиянието на Венера. Ако обичате сладка и мазна храна, петък е вашият ден. Точно сега под влиянието на Венера организмът най-добре възприема тези неща. Може да се консумират сладки плодове, ягоди, малини, череши, мед, орехи, ядки, плодови сокове, каши, тестени и сладкарски изделия, ориз, грах, жито, сусам, диня, пшеница, смокини, сини сливи. Да се избягва месо и рибни продукти, яйца, гъби, остри храни и подправки.

Примерно меню:

Закуска: чаша кафе, хляб.

Обяд: зеленчуци (сурови, всякакви), 3 варени или печени картофи с растително масло (малко)

Следобедна закуска: ядки и сушени плодове (не повече от 100-150 g)

Вечеря: зърнени храни (елда, непреработен ориз, пшеница), варени във вода. Просото може да се приготви с тиква, за ориз можете да приготвите доматен сос от 2-3 домата и да добавите сушени зеленчуци, а за елда - запържете 1 лук в растително масло.

Или: груби спагети с доматен сос.

(Готвеното ястие не трябва да надвишава 300 g)

Днешното кулинарно предложение:

ПОСТНА МУСАКА ОТ ГРАХ

Продукти за 5 порции: 1 буркан стерилизиран грах (или 1,200 кг пресен грах), 100 мл. растително масло, 50 г прясно масло, 100 г ориз, 300 г пресни домати, 2 яйца, 250 мл. прясно мляко, 40 г брашно, 200 г кисело мляко, 50 г кашкавал, 1 връзка магданоз, сол на вкус, черен пипер (по желание).

Приготвяне: Ситно нарязаният лук се задушава в растителната мазнина до омекване. Прибавят се дребно нарязаните домати и се задушават около 10 минути. Прибавя се изчистеният и измит ориз, залива се с малко топла вода и се задушава до набъбване.

От брашното, маслото, млякото и яйцата се приготвя бешамелов сос.

Смесват се оризът и грахът, посоляват се и се разбъркват с 2/3 от соса. Сместа се изсипва в намазана с масло тавичка и се пече във фурната. Почти готовата мусака се залива с останалата част от бешамеловия сос, поръсва се с настъргания кашкавал и се запича 5-10 минути. Поднася се с кисело мляко.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети