Хранене по лунен календар – петък – 19.11.2021
До 17:00 часа опростете и ограничете приема на храна до максимум! Всички органи на тялото работят до предела на възможностите си, а претоварването им със сложни продукти категорично не се препоръчва.
Избягвайте да консумирате мазно, пържено, много сладко и солено, намалете до минимум количеството консумирана храна от животински произход. Да се избягват ябълки, чесън, зеле, яйца. Позволени са червен пипер, червена боровинка, червена калина, коприва и домашно приготвени конфитюри.
Още по-добре е да се направи гладуване. Освобождавайки органите си от хранителен товар в този ден, вие им предоставяте възможност да се възстановят и очистят.
В 16 лунен ден (след 17:00 часа) храненето трябва да е също умерено. Не се допуска преяждане, тъй като всяко излишество се превръща в наднормено тегло. Благоприятно време за отслабване и диети - всичките ви усилия ще ви се отплатят.
Днешното предложение:
ТОПЕНО СИРЕНЕ
Продукти: 250 г сирене, 2 с.л. брашно, 1 к.ч. прясно мляко, 50 г прясно краве масло, черен пипер и сол на вкус
Приготвяне: Сиренето се настъргва на ренде и се разбърква с млякото.
Маслото се разтопява в съд със заоблено дъно и в него леко се запържва брашното, след което се прибавя смесеното с мляко сирене. Сместа се пържи, без да се допуска загаряне.
Приготвеното предястие се поднася топло с препечени филийки.
Полезни съвети: Не използвайте никакви устройства по време на хранене. Например, ако гледате телевизия по време на хранене, можете да изядете много по-голямо количество храна, отколкото ако не гледате телевизия.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--petak--19112021/