Хранене по лунен календар – събота– 21 май 2022
В 21 лунен ден може да се хапне вече по-стабилно. Грижете се повече за качеството на храната, която ядете. В диетата ви трябва да доминират "живи" храни, в които да има минимум химическите добавки, мазнини, сол и захар.
Днес можете да се поглезите с любим десерт, да организирате малък празник у дома. Събиране с близки хора, роднини и семейството ще бъде много приятно. Можете да получите много положителни емоции от тях, а комуникацията ще подобри настроението ви.
Денят е свързан с кръвоносната система, затова е полезно за процедури по изчистване на кръвта и да се ядат продукти, които я засилват - черен дроб, червени плодове и зеленчуци - боровинки, нар, цвекло, домати и др. Може да се пие сухо червено вино.
За предпочитане е храната да е лека, за да не страда черният дроб, не злоупотребявайте с много мазни храни. Разнообразие от зеленчукови, плодови, рибни, зърнени ястия, яйца и млечни продукти ще бъдат много полезни днес.
ВАРЕНА РИБА, ПОПАРЕНА С МАСЛО
Продукти: 1,3 кг риба (пъстърви, сом, калкан, ципура и др.), 600 г картофи, 4-5 кисели краставички, 2 големи глави лук, 3 моркова, 1 резен целина, магданоз, 1 дафинов лист, 3 с. л. масло, 2 лимона, черен пипер, сол.
Приготвяне: Нарежете лука, морковите и целината на парчета и залейте с вода. Добавете дафиновия лист и черния пипер. Посолете на вкус и варете 1 час. Оставете да изстине и после прецедете бульона.
Почистената и измита риба залейте с приготвения бульон. Оставете да се вари 15 минути.
Извадете внимателно рибата и поставете в чиния. Поръсете със ситно нарязания магданоз и лимонов сок. Попарете със силно сгорещеното масло.
Гарнирайте със сварените картофи, нарязани на кръгчета кисели краставички и резенчета лимон.
„Първо ядем, после правим всичко останало.“
M.F.K. Фишър
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--petak--20-may-2022_91/