Хранене по лунен календар – петък – 20.03.20
Нашата храносмилателна система днес се нуждае от много внимателно отношение
За тези, които спазват постите - Великденският пост започна от 2 март и продължава до 19 април. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Строгият пост не се препоръчва на болни, на малки деца, на възрастни хора, на бременни жени и кърмачки.
За тези, които не спазват пости - Хранене по лунен календар
І вариант - В 26-ия лунен ден лунните енергии оказват силно въздействие върху нашите органи, ето защо идеалният вариант е да се гладува. Но ако това ви изглежда невъзможно, просто се опитайте да намалите количеството консумирана храна.
Въздържайте се от преяждане. Богато претъпкана маса не се препоръчва. Премахнете месото. Всяка храна може да се превърне в отрова. Нашата храносмилателна система днес се нуждае от много внимателно отношение.
Необходимо е да се изключат всички пържени, солени, мазни храни. Не се препоръчва днес употребата на сладкиши, продукти от брашно, консервирани храни и полуфабрикати. Вашата диета трябва да бъде почти изцяло от зеленчуци и плодове, и е желателно да ги ядете в сурова, минимално обработена форма.
Днес не бива нито да пиете, нито да пушите. Ограничете се на излагането на дим.
Днешното предложение:
ПЪЛНЕНИ ПЕЧЕНИ ДОМАТИ
Продукти: 4 еднакви по големина домата, 8 яйца, 4 с.л. натрошено сирене, 4 с.л. галета, 1 малко пакетче краве масло.
Приготвяне: Срежете напречно на половинки измитите и подсушени домати и леко ги издълбайте. Подредете ги в намаслена тавичка и чукнете във всяка половинка по 1 яйце. Покрийте с по 1/2 с.л. сирене, поръсете с 1/2 с.л. галета и най-отгоре на всички половинки разпределете кравето масло. Печете в предварително загрята фурна до готовност.
ІІ вариант – по Цветна диета
В петък се консумират продукти с виолетов цвят: патладжан (сини домати), червено зеле, синьо грозде, балкански сливи, касис, компот или сладко от боровинки, къпина, лилав босилек, естрагон, гроздов сок.
Патладжаните не трябва да се пържат - гответе ги на пара или на скара.
Продуктите с виолетов цвят съдържат витамин С. Може да се използват като противовъзпалително средство. Помагат също при болки в гърлото, снижават температурата, облекчават спазмите, главоболието, зъбобола. Действат добре при лошо храносмилане. Ако в менюто ви липсват достатъчно виолетови продукти, постоянно ще се чувствате изтощени. Това е най-лечебният цвят за нервните и психически заболявания.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--petak--200320/
Коментари (0)
Добави коментар