Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 20.08.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 20.08.2021

Хранене по лунен календар – петък – 20.08.2021 - Tribune.bg
Снимка:

12 лунен ден (до 19:35 ч) също не е ден за отдаване на излишества. Луната оказва много негативно влияние върху всички процеси в тялото, които са далеч от естествения баланс. Например, ако преядете, вероятно ще страдате на следващия ден от тежест и дори са възможни болки в стомаха. 

Отдайте предпочитание на леката и здравословна храна. Още по-добре ще ви се отрази, ако погладувате малко (особено първата половина на деня). 

Ако пък не можете да гладувате цял ден, то поне намалете до минимум количеството на нездравословна и вредна храна. Необходимо е да се въздържате от груби храни. Днес е по-добре да се въздържате от меса, всякаква риба и яйца. 

Можете да предприемете сокова терапия.Много е полезно да използвате сокове, особено гроздов сок (с изключение на ябълков). Както винаги пресни зеленчуци и плодове (с изключение на ябълки). Ядките, семената, растителните масла се усвояват добре. Полезни са млечните мазнини в извара, заквасена сметана и кефир, както и продукти като авокадо и маслини.

Днес е препоръчително да пиете колкото се може повече течности: вода, минерална вода, пресни сокове, компоти, чай. Препоръчва се напълно да се избягват алкохолът и никотинът.

Днешното предложение:

МЪРЗЕЛИВ ЩРУДЕЛ С ЯБЪЛКИ

Продукти: 1 кг ябълки, 1 ч. ч. брашно, 1 ч. ч. грис, 1 ч. ч. захар, 1 ч. ч. растително масло, 1 пакетче бакпулвер, 25 г краве масло, 1 к. ч. счукани орехови ядки, пудра захар за поръсване.

Приготвяне: Брашното, грисът, захарта и бакпулверът се размесват добре. Половината от сместа се изсипва в намазана с краве масло тавичка и се поръсва с половината от растителното масло.

Отгоре се поставят ябълките, почистени от семенната част, настъргани и размесени с канелата и ореховите ядки.

Прибавя се втората половина от сместа, поръсва се останалата част от растителното масло и се заглажда.

Сладкишът се пече при умерена температура, охлажда се, нарязва се на квадратни или правоъгълни парчета и се поднася поръсен с пудра захар.

 

Всеки ден на масата ви да има зеленчуци, които са сгрети и напълнени със слънце. На първо място – цвекло; няма на света по-добра храна от него. След това – фасул, тиква, ягоди, моркови, домати, пипер, спанак, ябълки, грозде, сливи…..“

Андрей Ворон


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати