Хранене по лунен календар – петък – 20.09.19
Днес сме под влияние на 21 лунен ден
В 21 лунен ден можете да не се замисляте за количеството храна, времето е подходящо за празнуване. Универсална препоръка за такива положителни дни е, че трябва да се грижите повече за качеството на храната, която ядете. В диетата ви трябва да доминират "живи" храни, в които да има минимум химически добавки, мазнини, сол и захар. Спазвайки това просто правило, не рискувате да се събудите сутринта с подуване под очите, болки в корема и друг дискомфорт.
Денят е свързан с кръвоносната система, затова е полезно за процедури по изчистване на кръвта и да се ядат продукти, които я засилват - черен дроб, червени плодове и зеленчуци - боровинки, нар, цвекло, домати и др., да се пие сухо червено вино.
Храната трябва да е лека, за да не пострада черният дроб, затова не злоупотребявайте с мазните продукти. Разнообразни зеленчукови и плодови продукти, рибни блюда, зърнени храни, яйца, млечни продукти са много полезни сега.
Днес можете да се поглезите с любимия си десерт, да отидете в ресторант или да организирате събиране у дома с приятели, близки хора, роднини - ще бъде много приятно. Можете да получите много положителни емоции от тях, а комуникацията ще подобри настроението ви. За доброто общуване и настроение помага и Луната в Близнаци.
Днешното предложение:
СВИНСКИ ЧЕРЕН ДРОБ С ВИНЕН СОС
Продукти: 800 г свински черен дроб, черен пипер, сол, олио, 2 с.л. брашно, ½ ч.ч вино, магданоз.
Приготвяне: Нарежете дроба на филийки и ги поръсете с черен пипер и сол. Изпържете ги в загрято олио и ги извадете. В друго олио запържете брашното до златисто и разредете с виното и ½ чаена чаша гореща вода. Овкусете със сол и черен пипер, сложете нарязания магданоз и добавете дроба в соса. Похлупете съда и гответе още около 5 минути, докато поеме ароматите.
ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА С КЪРИ
Продукти: 500 г пилешки дробчета, 3-4 глави кромид лук, 2 чушки, 1 ч.л. къри, 3-4 с.л. сметана, олио за пържене, сол.
Приготвяне: Нарежете чушките и лука, и ги позапържете. Добавете измитите и подсушени дробчета, посипете с кърито и добре разбъркайте. След като станат готови, посолете ги със сол и залейте със сметана.
Може да поднесете с гарнитура от сварен дългозърнест ориз.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--petak--200919/
Коментари (0)
Добави коментар