Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 20.11.2020

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 20.11.2020

Хранене по лунен календар – петък – 20.11.2020 - Tribune.bg
Снимка:

Седмият лунен ден ( след 12:40 часа) е неутрален относно храненето. Разбира се, можете да се поглезите с различни вкусотии, да си угодите малко, но повече ползи за здравето през този период носи гладуването.

Луната е в последния етап на първата четвърт и това е периодът, когато трябва да бъдете внимателни към тялото си, към истинските си желания и усещания. Преяждайки на този ден, едва ли ще можете ясно да чуете вътрешния си глас и да разберете какво наистина искате сега, тъй като това не е нищо повече от навиците, които имате, а не продукт, от който тялото ви се нуждае.

Ако гладуването е изключително трудно за вас, не можете да се измъчвате, просто се хранете разумно. И е желателно здравословните храни да съставляват по-голямата част от вашата диета.

Добре е да се консумират повече плодове (ябълки, круши, ягоди, кайсии и др.) и зеленчуци.

За предпочитане е да се изключи от диетата пилешко месо и яйца, както и продукти с тяхното използване. Може да се ядат морски продукти – миди, калмари, скариди, раци.

Допуска се и вино, но малко! Иначе алкохолът още трябва да се избягва както и предния ден. Полезни са сгряващите напитки като топли отвари, зелен чай, топло мляко.        

 

Днешното предложение:

ВАРЕН СОМ С ОРЕХОВ СОС

Продукти: 1 сом (около 1 кг), 1 глава лук, 2 моркова, 2-3 стръка девесил, сол, лимон.

За ореховия сос: 1 чаша смлени орехови ядки, 1 филия хляб, 3-4 скилидки чесън, 2 с.л. зехтин, 2 с.л.  лимонов сок,  1/2 чаша бяло вино.

Приготвяне: Сомът се сварява в подсолена вода с едро нарязаните лук, морков и девесил.

Докато се вари, пригответе ореховия сос: Смесете смлените орехи с накиснатия и изцеден хляб, счукания чесън, зехтина и лимоновия сок. Разбъркайте добре и разредете с виното и малко вода. Трябва да се получи умерено гъст сос.

Наредете сварената риба в голяма чиния и залейте с ореховия сос. Украсете с лимонови резени и сервирайте със сварени на пара картофи.

Сомът някой път може да бъде пържен.                                                                                                                                       


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати