Хранене по лунен календар – петък – 20.12.19
Двайсет и четвъртият лунен ден е енергийно силен и активен ден, който изисква преобразования и обновление, затова се препоръчва храна, богата на белтъчини – млечни продукти, месо, риба, бобови храни.
Белтъчините ни карат да се чувстваме сити с по-малко количество храна, тъй като силно потискат т.нар. хормон на глада, който се изработва в стомаха и тънкото черво и въздейства върху мозъка, предизвиквайки усещането за глад.
Гладуването е строго забранено, но и не трябва да претоварвате стомаха си.
Желателно е да се пият билкови отвари, чай от лайка, зелен чай, но не повече от нормалното.
Можете да консумирате малко сухо вино, но само в умерени количества. Да не се превишава нормата.
Днешното предложение:
ПИЛЕШКИ САРМИ
Продукти: 4 пушени пилешки бутчета, 1 кг кисело зеле, 3-4 с.л. мас, 1 с.л. червен пипер, черен пипер, ситно стрита чубрица, 1 чаша зелев сок.
Приготвяне: Нарежете бутчетата на две. Поръсете ги със смес от чубрица, черен и червен пипер.
Загънете всяко парче в двоен зелев лист (от най-тънката част).
Наредете ги върху ситно нарязано зеле. Поръсете с останалия червен пипер, залейте със зелевия сок.
Притеснете с чиния и варете на тих огън.
МЕСО, ПЕЧЕНО В СОЛ
Поставете в емайлирана тавичка пласт морска сол (около 3 см). Върху нея сложете парче месо, предварително измито и подсушено много добре и го покрийте със сол.
Печете във фурната, докато солта отгоре порозовее.
Извадете месото и го изчистете от солта добре. Нарежете го и го поднесете с гарнитура по желание.
Изпеченото по този начин месо става крехко, не съдържа мазнини, не поема много сол.
Така може да се изпече пиле или риба.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--petak--201219/
Коментари (0)
Добави коментар