Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 20.12.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 20.12.19

Хранене по лунен календар – петък – 20.12.19 - Tribune.bg
Снимка:

Двайсет и четвъртият лунен ден е енергийно силен и активен ден, който изисква преобразования и обновление, затова се препоръчва храна, богата на белтъчини – млечни продукти, месо, риба, бобови храни.

Белтъчините ни карат да се чувстваме сити с по-малко количество храна, тъй като силно потискат т.нар. хормон на глада, който се изработва в стомаха и тънкото черво и въздейства върху мозъка, предизвиквайки усещането за глад.

Гладуването е строго забранено, но и не трябва да претоварвате стомаха си.

Желателно е да се пият билкови отвари, чай от лайка, зелен чай, но не повече от нормалното.

Можете да консумирате малко сухо вино, но само в умерени количества. Да не се превишава нормата.

Днешното предложение:

ПИЛЕШКИ САРМИ

Продукти: 4 пушени пилешки бутчета, 1 кг кисело зеле, 3-4 с.л. мас, 1 с.л. червен пипер, черен пипер, ситно стрита чубрица, 1 чаша зелев сок.

Приготвяне: Нарежете бутчетата на две. Поръсете ги със смес от чубрица, черен и червен пипер.

Загънете всяко парче в двоен зелев лист (от най-тънката част).

Наредете ги върху ситно нарязано зеле. Поръсете с останалия червен пипер, залейте със зелевия сок.

Притеснете с чиния и варете на тих огън.

МЕСО, ПЕЧЕНО В СОЛ

Поставете в емайлирана тавичка пласт морска сол (около 3 см). Върху нея сложете парче месо, предварително измито и подсушено много добре и го покрийте със сол.

Печете във фурната, докато солта отгоре порозовее.

Извадете месото и го изчистете от солта добре. Нарежете го и го поднесете с гарнитура по желание.

Изпеченото по този начин месо става крехко, не съдържа мазнини, не поема много сол.

Така може да се изпече пиле или риба.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети