Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 21.02.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 21.02.20

Хранене по лунен календар – петък – 21.02.20 - Tribune.bg
Снимка:

От тежката храна, предимно от месото, силно се препоръчва днес да се откажете

В 28 лунен ден е по-добре да се въздържате от преяждане.  Един от онези дни, когато не е нужно да обременявате организма си. Опитайте се дори да намалите обичайното количество консумирана храна. 

Лунният календар в края на четвъртия лунен цикъл (преди новолуние) препоръчва да се извършват процедури за прочистване на тялото, а първата стъпка към това е пълен отказ от храна или поне минимална консумация. 

Така че, ако решите да направите разтоварващ ден, опитайте се да започнете да пиете само пресни плодови сокове през цялото време. Алтернативно можете да добавите към диетата зеленчуци и плодове. Но от тежката храна, предимно от месото, силно се препоръчва днес да се откажете.

Също така е нежелателно да се използват полуфабрикати, мазнини, пържени храни, сладкиши и печива. Опитайте се да минете на здравословна диета и тялото ви ще ви благодари с отлично самочувствие и здраве.

Препоръчително – салата от зеле и моркови, чушки и домати, билкови чайове, прясно изцедени сокове.

Днешното предложение:

ЮФКА С МАКОВО СЕМЕ, ОРЕХИ, СТАФИДИ И МЕД

Продукти: 120 г юфка, 1,5 с.л. маково семе, 1 с.л. стафиди, 12 с.л. орехи, 1 с.л. мед, 30 г  масло, щипка сол

Приготвяне: Сварете юфката в подсолена вода съгласно инструкциите на опаковката. След повторно кипване варете още 5 минути. Прецедете юфката с гевгир и изплакнете с малко вода.

Смелете ореховите ядки на по-едро или ги нарежете на по-дребно.

Залейте стафидите с вряла вода. След 30 секунди изцедете водата и изсушете стафидите върху хартиена кърпа.

Разтопете маслото в тиган. Изпържете маковото семе за около 1 минута. След това добавете сварената юфка в тигана. Добавете орехите и стафидите. Разбъркайте съдържанието. Добавете мед.

Загрейте юфката с добавките на слаб огън за около 2-3 минути, като разбърквате от време на време.

Юфката с маково семе, орехи, стафиди и мед е готова.

Приятен апетит!


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети