Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 22.10.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 22.10.2021

Хранене по лунен календар – петък – 22.10.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Храненето в 16 лунен ден трябва да е също умерено. Не се допуска преяждане, тъй като всяко излишество се превръща в наднормено тегло. Благоприятно време за отслабване и диети - всичките ви усилия ще ви се отплатят. 

Ако не можете да гладувате, храната трябва да бъде разнообразна и питателна. Препоръчително е да ядете ястието веднага след готвене.  Не яжте месо (особено от домашни птици), гъби и бобови култури. Трябва да се избягват продукти, които имат фалическа символика – моркови, краставици, салами.

Зеленчуците, плодовете, зърнените храни, киселото мляко и въобще млечните продукти, леките супи се усвояват най-добре. През тази нощ кръвта се обновява, така че всякакви ястия с добавка на куркума ще бъдат много полезни. Полезно е да се яде пълнозърнест хляб, ябълки и круши, мед.

В този ден не трябва да се говори на висок тон, особено по време на ядене. Благоприятно е да се приема храна в семеен кръг или приятелска среда. Храната трябва да се приема в спокойна обстановка със спокойни мисли. Полезно е да се пие малко червено сухо вино.


Днешното предложение:

ОРИЗ С ЦЕЛИНА И ДОМАТИ НА ФУРНА

Продукти: около 1 кг целина, 4-5 домата, 1-2 глави лук, 150 г ориз, 50 мл олио, 60 г краве масло, 3 ч.ч. гореща вода, копър, сол, черен пипер на вкус.

Приготвяне: Целината се обелва и нарязва на кубчета, лукът се нарязва на ситно и се задушават в сгорещено олио до полуомекване.

Прибавят се нарязаните домати, слага се измитият ориз, маслото, солта и нарязаният копър.

Сместа се изсипва в тавичка, залива се с 3 чаши гореща вода и се пече във фурната до готовност.

 

Любопитно: Древногръцкият поет Евбул препоръчва да се пие дневно не повече от три чаши вино: първата от тях е за здраве, втората е за любов и наслада, а третата – за спокоен сън.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати