Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 22.11.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 22.11.19

Хранене по лунен календар – петък – 22.11.19 - Tribune.bg
Снимка:

През този период лунните енергии оказват силно въздействие върху нашите органи

В 26-ия лунен ден се въздържайте от преяждане. По-добре е да гладувате. Премахнете месото и богатите на течности плодове и зеленчуци от диетата. Празници и шумни партита с богато претъпкана маса не се препоръчват. Всяка храна може да се превърне в отрова.

Днес не бива нито да пиете, нито да пушите. Ограничете се на излагането на дим. 

През този период лунните енергии оказват силно въздействие върху нашите органи. Ето защо идеалният вариант е да се гладува. Но ако това ви изглежда невъзможно, просто се опитайте да намалите количеството консумирана храна. 

Необходимо е да се изключат всички пържени, солени, мазни храни. Не се препоръчва днес употребата на сладкиши, продукти от брашно, консервирани храни и полуфабрикати. Вашата диета трябва да бъде почти изцяло от зеленчуци и плодове, и е желателно да ги ядете в сурова, минимално обработена форма.

Нашата храносмилателна система днес се нуждае от много внимателно отношение. Ако не спазвате минималните ограничения, ако не коригирате обичайната си диета според препоръките, рискувате да получите тежки обостряния на хронични заболявания, лечението на които може да се забави за дълго време.

Днешното предложение:

ПАПРИКАШ С ТУРШИЯ

Продукти: 3-4 лъжици олио, 2 глави лук, 3 пиперки, 3 домата и 3 краставички от сурова туршия, 3 картофа, 1 лъжица вегета, 1 лъжица препечено брашно, червен пипер.

Приготвяне:  Ситно нарязаният лук задушете в олио, прибавете туршията, нарязана на филийки, препеченото брашно и залейте с 2 чаши топла вода, в която е разтворена вегетата. След 10-15 минути прибавете картофите, нарязани на кубчета. Поръсете ястието с червен пипер.


КРЕМ ОТ БАНАНИ

Продукти: 4 банана, 2-3 лъжици пудра захар, 4-5 лъжици сметана, 1 лъжица лимонов сок, плодове за гарнитура.

Приготвяне: Разбийте с миксер всички продукти. Изсипете в чаши и сложете в хладилник. Преди да поднесете, гарнирайте с плодове (от компот, замразени). Сервирайте с леки бисквити.

С този крем може да се напълни торта. Много приятен е, ако се поднесе замразен (в камерата на хладилника).

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети