Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 23.11.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 23.11.19

Хранене по лунен календар – събота – 23.11.19 - Tribune.bg
Снимка:

В 27-ия лунен ден, за разлика от предишни дни, скромното празненство не е забранено. 

На този ден няма специални ограничения за това, което може да се яде, не се колебайте да се придържате към обичайната си диета. Важно е само да запомните основните правила за здравословно хранене и да ги следвате. 

В този ден е добре да изключите от диетата си всякакви полуфабрикати, „химическа“ и мъртва храна, в която няма нищо полезно. Това включва например всички храни за бързо хранене, замразени кнедли, колбаси, чипс и сладкиши, сладолед, безалкохолни напитки и пакетирани сокове. Всичко останало може да се консумира в разумни дози.

Някои школи препоръчват да се изключат картофите и цитрусовите плодове.

Събота е под влиянието на строгият Сатурн, планетата на ограничението. Във връзка с това е важно да не се преяжда, необходимо е да има умереност и въздържание, в работата и в храненето. Препоръчва се храна богата на калций и фосфор - син патлажан, кестени, лешници, черупкови плодове, зрял боб, шарен боб, черна ряпа, кафе, какао, грудкови растения, маслини, боровинки, шипки, ечемик, гъби, тиква, спанак, зеле, краставица, орехи, ядки, яйца, сини сливи, градински ягоди, черна боровинка, извара и сирене.

Лукът е полезен, но с чесъна да не се прекалява. Може да се включат и сладки блюда, но да не се злоупотребява и с тях. Да се избягва остра храна, мазнини, сурово-пушени  и консервирани храни. Да се внимава и с алкохола, особено силните напитки.

Днешното предложение:

ЗАДУШЕНИ ПИПЕРКИ СЪС САЛАМ (в тенджера под налягане)

Продукти: 300 г салам (може и варена наденица), 6 пиперки, 4 домата, 2 глави лук, 50 г прясно масло или маргарин, черен пипер, червен пипер (по желание), сол.

Приготвяне: Пиперките се нарязват на кръгчета, доматите се нарязват на четири, след като се попарят с вряла вода и се обелят.

В тенджерата под налягане се стопява мазнината и се запържва нарязаният на кръгчета салам. Прибавят се нарязаният лук и пиперките и леко се запържват, след което се добавят и доматите. Посолява се и се прибавят черен и червен пипер. Тенджерата се затваря и се оставя на силен огън. След като започне да съска, огънят се намалява и ястието се задушава още 5 минути.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети