Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 24.04.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 24.04.20

Снимка:

Храненето трябва да е балансирано

В 3 лунен ден е уязвима храносмилателната система, коремната кухина, кожата. Възможни са стомашни колики, стомашни болки. Започналите заболявания в този ден са опасни, протичат остро и изискват незабавни мерки. Крайно нежелателно е да се прави вътрешно изчистване, тъй като вместо очаквания положителен резултат, може да предизвикате проблеми. Старайте се да ядете често, но по-малко.

Храненето трябва да е балансирано. Нужно е да се отдаде предпочитание на горещите ястия и подправки, които оказват затоплящо действие, особено ако чувствате недостиг на енергия (куркума, черен пипер, бахар, индийско орехче, карамфил, кардамон, чесън, люта чушка, горчица, хрян). Ако пък имате прекалено излишна енергия и напрежение, тогава по-меки подправки – кориандър, канела, копър.

Желателно е да се пие горещ чай, мляко, затоплени с подправки или даже може чаша затоплено червено вино. От останалия алкохол е добре да се откажете, тъй като днес подсилва негативното влияние на хаотичните астрални енергии.

Днес може да се яде месо, риба. Луната съветва да се яде месо от "бързи" животни - например агнешко, пилешко, а от "бавните"- говеждо, свинско е най-добре да се избягва.

Днешното предложение:

ПИЛЕШКИ КЮФТЕТА С КУСКУС

Продукти: 800 г пилешко месо без кости, 3 яйца, 50 г сух бял хляб, 30 г масло, 100 г кускус, 50 г сметана, счукан сухар, брашно, мащерка, черен пипер, сол, олио за пържене.

Приготвяне: Пилешкото месо се смила и се смесва с накиснатия във вода и отцеден хляб, белтъците от яйцата, разтопеното масло, мащерката и сол на вкус.

Каймата се омесва добре и се оставя да престои 1-2 часа. След това от нея се оформят средно големи кюфтета, които се потапят в брашно, разбитите жълтъци и в сухар и се изпържват в сгорещеното олио.

Кускусът се сварява в подсолена вода, отцежда се и се смесва с разбитата сметана и черен пипер.

Изпържените кюфтета се поднасят с гарнитура от кускуса и салата по избор.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още