Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 24.09.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 24.09.2021

Хранене по лунен календар – петък – 24.09.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Жизнената ни дейност и работата на стомашно-чревния ни тракт до голяма степен са свързани с движението на Луната. В зависимост от позицията й храната се абсорбира по-добре или по-лошо и се нуждаем от продукти с различни хранителни и питателни функции.                                                                          

В 18 лунен ден можете да предприемете при желание еднодневна диета. Постът сега е полезен. Ако ли не, препоръчват се само вегетариански варианти. Каши, супи, гъби, зеленчуци се усвояват добре. Препоръчват се билкови чайове с добавка на канела и куркума.

На 18-ия лунен ден ядките, орехите се абсорбират добре. Храната е най-добре да е приготвена с растително масло. Освен това е желателно да се намали консумацията на храна от животински произход и като цяло да се въздържате от ядене на карантии.

По-добре е да се откажете от газирани напитки, свинска мас, херинга, пушени меса. 

Добре е да се ограничи количеството храна. Ястията трябва да са по-малко солени. Старайте се храната да е здравословна, с минимум консерванти, мазнини и подправки. Здравословната храна, приготвена с добро настроение и желание, ще донесе много ползи за тялото ви, ще усетите как се подобрява настроението ви. 

 

Днешното предложение:

ПЕЧЕНИ ПИПЕРКИ С ЯЙЦА И СИРЕНЕ

Продукти: 1 кг пиперки, 2 к.ч. олио, 5 яйца, 150 г сирене, 1 ч.ч. прясно мляко, 1 ч.л. червен пипер, магданоз, сол.

Приготвяне: пиперките се изпичат, обелват и се нарязват. Запържват се леко в олиото и се заливат със смес от разбитите яйца, млякото, натрошеното сирене, ситно нарязания магданоз и сол.

Ястието се запича във фурна, докато се втвърдят яйцата. Поднася се поръсено с червения пипер.

 

Полезно: Българският пипер стимулира мозъчната активност, повишава концентрацията, подобрява паметта. Препоръчва се на хора, които страдат от прекомерно изпотяване. Минералният комплекс и витамини, съдържащи се в него, допринасят за производството на хемоглобин, подобряват състава на кръвта, помагат да се избегне анемията. Намалява концентрацията на захар в кръвта, затова се препоръчва при болни от диабет. Спомага за укрепването на централната и периферната нервна система и има още много ползи.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети