Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 25.02.2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 25.02.2022

Хранене по лунен календар – петък – 25.02.2022 - Tribune.bg
Снимка:

В  25 –я лунен ден всяка груба храна трябва да се избягва. Нашите органи трудно ще се справят с преработване и усвояване на продуктите, тъй като работят на режим саморегулиране и самопречистване. Затова е благоприятно гладуването. Това ще премахне токсините от тялото, ще укрепи храносмилателната система.

Може да посветите деня на растителна храна - салати, плодове, зърнени и бобови култури, ядки и сушени плодове. Добре е да се ядат само плодове и зеленчуци, но по-безопасен вариант е да опитате соковата диета. За начинаещи това ще бъде най-безболезнената опция за разтоварване. Трябва само да се помни, че не се препоръчва да се смесват зеленчукови и плодови сокове в един прием.

Ако диетите и гладуването не са за вас, тогава просто се опитайте да ядете здравословна растителна храна, с изключение на месо, мазни и пържени храни и печени продукти.  Днес е нежелателно да пиете много течности, да консумирате тежки и груби храни, висококалорични ястия.  Можете да ядете млечни продукти, извара, както и тестени продукти без масло. Ястията, които съчетават извара и тесто, като чийзкейкове или кнедли със сирене, се усвояват добре.

Подходящо е да се прави йогийската прочистваща техника шанк-пракшалана.

ПОСТНА СУПА ОТ ИЗВАРА И ДОМАТЕН СОК

Продукти: 1 ½ ч. ч извара, 2 варени яйца, 2 ½ ч. ч. доматен сок, ½ ч. л. захар, 1-2 с. л. олио, черен пипер, магданоз, сол.

Приготвяне: Разбива се изварата с доматения сок, после се добавят захарта,  олиото, черен пипер и сол на вкус.

Пускат се нарязаните на ситно варени яйца и се поръсва с магданоц. Поднася се с крутони.

РЕВАНЕ С ВАНИЛИЯ

Продукти: 5 яйца, 5 с. л. захар, 2 пакетчета ванилия, 5 с. л. брашно

За сиропа – 600 г захар, вода

Приготвяне: Разбиват се жълтъците и захарта с 1 к. ч. вода в тенджера, която се държи на слаб огън, докато се разтвори захарта, след което се сваля от огъня и се продължава разбиването, докато сместа побелее и изстине. Прибавя се брашното.

Отделно се разбиват белтъците на твърд сняг, слагат се върху жълтъците и внимателно се разбъркват отдолу нагоре. Прибавя се ванилията. Сместа се сипва в намазнена и поръсена с брашно форма и се пече в умерена фурна.

Опеченото реване се залива с топъл сироп, приготвен от захарта и 2 ч. ч. вода и се оставя да изстине, преди да се поднесе.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети