Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 25.10.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 25.10.19

Хранене по лунен календар – петък – 25.10.19 - Tribune.bg
Снимка:

На този ден няма специални ограничения за това, какво може да се яде, не се колебайте да се придържате към обичайната си диета

За разлика от предишни дни, в 27 лунен ден е разрешено да си хапнете каквото ви се иска. Можете дори да организирате малко парти вкъщи или да отидете с малка компания в любимия си ресторант.

На този ден няма специални ограничения за това, какво може да се яде, не се колебайте да се придържате към обичайната си диета. Важно е само да запомните основните правила за здравословно хранене и да ги следвате. Изключете от диетата си всякакви полуфабрикати, „химическа“ и мъртва храна, в които няма нищо полезно. Това включва всички храни за бързо хранене, замразени кнедли, колбаси, чипс и сладкиши, сладолед, безалкохолни напитки и пакетирани сокове. Всичко останало може да се консумира в разумни дози.

Хранене при Луна в Дева

В дните на Дева храносмилателните органи могат да бъдат подкрепени. Ако имате проблеми, тогава те могат да бъдат успокоени с продукти в синьо, чието влияние е особено силно в този момент. За проблеми с черния дроб и жлъчния мехур, със стомаха и далака, използвайте жълти продукти.

Много полезни продукти сега са мляко (нискомаслено), броколи, бадеми, ленени семена, джинджифил. 

Когато Луната преминава през земен знак, преобладава качеството на солта. В тези дни се нуждаем от сол повече от обикновено. Ако лекарят ви е забранил да консумирате сол, сега ще ви бъде особено неприятно.

Днешното предложение:

ПЕЧЕНО ПИЛЕ С КАРТОФИ

Продукти: Пиле – 1 или 2 кг, картофи по преценка, майонеза за намазване, 1 с.л. горчица, 5-6 скилидки чесън, сол, черен пипер на вкус, подправки, олио.

Приготвяне: За да обогатите вкуса на пилето, осолете го, поръсете го с подправки, намажете със смес от майонеза, горчица и чесън. В такава марината го оставете за 10-12 часа. Картофите вървят добре с домашните птици. Те имат приблизително еднакво време за готвене, в процеса на печене. Вкусът на пилешкото месо и картофите ще бъде обогатен с подправките и ще получим едно прекрасно ястие, състоящо се от месо с гарнитура. 

Обелените картофи се нарязват на малки филийки (ако са нарязани на едро, тогава може да няма време да се изпекат). В намазана с олио тава или хартия за печене слагаме пилето и около него картофите. Покрива се с алуминиево фолио и се слага в предварително загрята фурна. Според големината на пилето се пече около час, час и половина. Махнете фолиото и продължете да печете във фурната, докато придобие пилето хубава златиста коричка.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети