Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 26.02.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 26.02.2021

Хранене по лунен календар – петък – 26.02.2021 - Tribune.bg
Снимка:

До 17:00 ч опростете и ограничете приема на храна до максимум! Всички органи на тялото работят до предела на възможностите си, а претоварването им със сложни продукти категорично не се препоръчва. Избягвайте да консумирате мазно, пържено, сладко, солено, намалете до минимум количеството консумирана храна от животински произход. 

След 17:00ч до 18:30ч на 27.02., храненето в 16 лунен ден трябва да е също умерено.  Не се допуска преяждане, тъй като всяко излишество се превръща в наднормено тегло. Благоприятно време за отслабване и диети - всичките ви усилия ще ви се отплатят. 

Ако не можете да гладувате, храната трябва да бъде разнообразна и питателна. Препоръчително е да ядете ястието веднага след готвене.  Не яжте месо (особено от домашни птици), гъби и бобови култури. Трябва да се избягват продукти, които имат фалическа символика – моркови, краставици, салами.

Зеленчуците, плодове, зърнените храни, киселото мляко и въобще млечните продукти, леките супи се усвояват най-добре. През тази нощ кръвта се обновява, така че всякакви ястия с добавка на куркума ще бъдат много полезни. Полезно е да се яде пълнозърнест хляб, ябълки и круши, мед.

В този ден не трябва да се говори на висок тон, особено по време на ядене.  Благоприятно е да се приема храна в семеен кръг или приятелска среда. Храната трябва да се приема в спокойна обстановка със спокойни мисли. Полезно е да се пие малко червено сухо вино.

Днешното предложение:

КАШКАВАЛ С МЛЯКО НА ФУРНА

Продукти: 500 г кашкавал, 1/2 малко пакетче краве масло, 1 ч. ч брашно, 2 к. ч. прясно мляко, 1/4 ч. л.  черен пипер.

Приготвяне: Настържете кашкавала на едро ренде.

Разбийте яйцата, брашното и млякото. Прибавете към тях кашкавала и черния пипер. Разбъркайте добре. Сгрейте в тавичка кравето масло и върху него изсипете кашкавалената смес.

Печете в предварително загрята фурна. Поднася се ястието топло веднага.

 

Любопитно: Петъчният ден е на ясносинята Венера. През този ден може да се яде грах, сусам, ябълки, сини сливи, череши, вишни, ягоди и малини съветва Учителят Петър Дънов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети