Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 26.03.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 26.03.2021

Снимка:

Великденският пост започна от 14 март и ще продължи до 2 май. Постът e период на въздържане от определени храни според религиозните традиции. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Само в някои дни се разрешава риба.

За тези, които не спазват пости

До 15:57 часа е влиянието на 13 лунен ден   

За закуска се препоръчват храни, съдържащи много въглехидрати. Това може да са различни зърнени храни, сокове, конфитюри, сладкиши. Особено е благоприятно да ядете кръгла храна - опечете кръгъл хляб, палачинки, кръгли бисквитки, чийзкейк, пайове.

Добре е да се яде жива храна – плодове и зеленчуци. Храната на деня са репички.

След 15:57 часа започва 14 лунен ден  

Добре е да се яде малко и малко течности да се пият. Не трябва да се ядат горчиви или много сладки храни. Може да се ядат бадеми, най-добре печени, червен грейпфрут.

 

Днешното предложение:

КАРТОФЕНИ ПАЛАЧИНКИ

Необходими продукти:

6-7 картофа 
1-2 яйца 
2-3 супени лъжици брашно 
1 чаена лъжичка сол 
черен пипер 
растително масло

Приготвяне: Настържете картофите на по-едро ренде. Разбийте яйцата с брашно, сол, черен пипер, прибавете и разбъркайте настърганите картофи. Оставете сместа да постои 10 минути. Разстелете тестото с лъжица, както за обикновените палачинки, запържете от двете страни до златисто-кафяво.

Някои предпочитат да добавят кориандър, кисело мляко и лук. Допълненията по ваша преценка и вкус.

 

Любопитно: Когато купувате прясно мляко, може да познаете дали в него не е наливана вода, като потопите голяма игла. Млякото не е оводнено, ако на върха на иглата се задържи капка.                                                

                             


Топ новини

виж още

Актуална тема