Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 26.11.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 26.11.2021

Това е чудесно време да се насладите на храната си и да забравите за почти всички ограничения! 22 лунен ден оказва много благоприятен ефект върху храносмилателните органи, подобрявайки тяхната функционалност и способността да се справят дори с най-трудната храна. Затова в менюто ви могат да присъстват любимите ви пържоли, спагети, пица, бургери, картофи, сандвичи, сладкиши, всякакви салати и десерти. Разбира се, трябва да сте наясно с ползите от тази храна и потенциалната й вреда. Но ако в обикновените дни се опитвате да се храните правилно и здравословно, днес можете да направите изключение и да си позволите всичко!

22 лунен ден е свързан с натрупване на енергия в организма, затова в този ден не трябва да се гладува и да се пости. Гладуването или очистителните практики сега са строго забранени. Това може да даде точно обратният резултат.

Употребявайте разнообразна растителна храна. Добре е да се пият плодови сокове, да се консумират задушени зеленчуци и печени плодове. Добре се отразяват подправките от къри и куркума. Може да ядете ориз, тортили, пиле в сладко-кисел сос, кориандър. Можете също така безопасно да ядете сладкиши - днес това няма да ви навреди. Спокойно можете да си хапнете пай, торта, сладки кифлички, сладкиши и други подобни вкусотии. Единственото предупреждение е да употребявате продукти с по-малко добавени изкуствени съставки. За предпочитане са естествените подсладители – мед, плодове, фурми.

Днешното предложение:

СВИНСКИ ШНИЦЕЛИ С ЯБЪЛКИ

Продукти за 1 порция: 200 г свинско месо, 200 г ябълки, 20 г мас, 5 г доматено пюре, 10 мл бяло вино, 10 г брашно, 5 г прясно масло, черен пипер, сол.

Приготвяне: Начуканите на тънко свински шницели се пържат в маста. Поръсват се със сол и черен пипер.

Поднасят се топли с изпържените ябълки на топчета или кубчета и залети с доматен сос, приготвен от запърженото брашно в маслото, където са се пържили шницелите. Към брашното, след като стане златисто, се слага доматеното пюре. Залива се малко бульон и виното.

Опитва се на сол и се подправя с бучка прясно масло. Поднася се с различни пресни салати или туршии.

Полезни съвети: Диетолозите развенчават най-популярния мит за ползите от портокалов сок за закуска: не трябва да започвате закуската си с такава напитка! Плодовите киселини, на които е богат портокаловия сок, с течение на времето могат да причинят язва.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема