Хранене по лунен календар – петък – 27.11.2020
До 15:40 часа е влиянието на 13 лунен ден.
За закуска се препоръчват храни, съдържащи много въглехидрати. Това може да са различни зърнени храни, сокове, конфитюри, сладкиши.
Добре е да се яде жива храна – плодове и зеленчуци. Храната на деня е репички.
Особено е благоприятно да ядете кръгла храна - опечете кръгъл хляб, палачинки, кръгли бисквитки, чийзкейк, пайове.
След 15:40 часа започва 14 лунен ден.
Вечерта след този час е добре да се яде малко и малко течности да се пият.
Може да се ядат бадеми, най-добре печени, червен грейпфрут.
Не трябва да се ядат горчиви или много сладки храни.
По-добре е да не готвите, а да консумирате останалото от предния ден.
РАГУ ОТ ЗЕЛЕВИ ЛИСТА
Продукти: 1 малка зелка, 2-3 ситно нарязани глави лук, 3/4 ч.ч. олио, 3/4 ч.ч. ориз, 2 твърдо сварени яйца, 1 ч.ч. настъргано сирене или кашкавал, 4 сурови яйца, магданоз, черен пипер, сол.
Приготвяне: Зелката се слага във вряща подсолена вода и се вари, докато омекне.
Листата се отделят внимателно, отцеждат се и се премахват по-грубите части.
Нарязаният лук се запържва в мазнината. Прибавя се оризът и също се запържва. След като се свали от огъня, се добавят ситно нарязаните сварени яйца, сиренето, магданоз, черен пипер, сол и се разбърква всичко.
В тавичка намазана с олио се нареждат последователно ред зелеви листа, ред смес и т.н. Най-горният пласт трябва да е от зеле. Заливате с 2 ч.ч. гореща вода и се пече в умерена фурна. Когато е почти готово, се залива с разбитите яйца, към които може да се добави малко настъргано сирене или кашкавал и се допича.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--petak--27112020/