Хранене по лунен календар – петък – 27.12.19
Храненето трябва да е балансирано
В 3 лунен ден е уязвима храносмилателната система, коремната кухина, кожата. Възможни са стомашни колики, стомашни болки. Започналите заболявания в този ден са опасни, протичат остро и изискват незабавни мерки. Крайно нежелателно е да се прави вътрешно изчистване, тъй като вместо очаквания положителен резултат, може да предизвикате проблеми. Старайте се да ядете често, но по-малко.
Храненето трябва да е балансирано. Нужно е да се отдаде предпочитание на горещите ястия и подправки, които оказват затоплящо действие, особено ако чувствате недостиг на енергия (куркума, черен пипер, бахар, индийско орехче, карамфил, кардамон, чесън, люта чушка, горчица, хрян, канела). Ако пък имате прекалено излишна енергия и напрежение, тогава по-меки подправки – кориандър, канела, копър.
Желателно е да се пие горещ чай, мляко, затоплени с подправки или даже може чаша затоплено червено вино. От останалия алкохол е добре да се откажете, тъй като днес подсилва негативното влияние на хаотичните астрални енергии.
Днес може да се яде месо, риба. Луната съветва да се яде месото от "бързи" животни - например агнешко, пилешко, а от "бавните"- говеждо, свинско е най-добре да се избягва.
Днешното предложение:
ПИКАНТНИ ПЕЧЕНИ БУТЧЕТА
Продукти: 4 бутчета от пиле (бяло месо), ¼ пакетче краве масло, сок от 1 лимон, 1 кофичка сметана, по ¼ ч.л. стрита мащерка, черен и червен пипер, щипка чубрица, сол.
Приготвяне: Сложете бутчетата в тавичка, напръскайте ги с лимоновия сок и прибавете маслото. Покрийте тавичката плътно с алуминиево фолио и печете в умерена фурна около 1 час.
Смесете всички подправки и солта. Свалете фолиото, поръсете месото с половината от подправките и го покрийте със сметаната. Поръсете другата половина от подправките.
Запечете още малко. Може да се поднесе с пюре или варени картофи, полети със сос от печенето и салата или туршия.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--petak--271219/
Коментари (0)
Добави коментар