Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 27.12.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 27.12.19

Хранене по лунен календар – петък – 27.12.19 - Tribune.bg
Снимка:

Храненето трябва да е балансирано

В 3 лунен ден е уязвима храносмилателната система, коремната кухина, кожата. Възможни са стомашни колики, стомашни болки. Започналите заболявания в този ден са опасни, протичат остро и изискват незабавни мерки. Крайно нежелателно е да се прави вътрешно изчистване, тъй като вместо очаквания положителен резултат, може да предизвикате проблеми. Старайте се да ядете често, но по-малко.

Храненето трябва да е балансирано. Нужно е да се отдаде предпочитание на горещите ястия и подправки, които оказват  затоплящо действие, особено ако чувствате недостиг на енергия (куркума, черен пипер, бахар, индийско орехче, карамфил, кардамон, чесън, люта чушка, горчица, хрян, канела). Ако пък имате прекалено излишна енергия и напрежение, тогава по-меки подправки – кориандър, канела, копър.

Желателно е да се пие горещ чай, мляко, затоплени с подправки или даже може чаша затоплено червено вино. От останалия алкохол е добре да се откажете, тъй като днес подсилва негативното влияние на хаотичните астрални енергии.

Днес може да се яде месо, риба. Луната съветва да се яде месото от "бързи" животни - например агнешко, пилешко, а от "бавните"- говеждо, свинско е най-добре да се избягва.

Днешното предложение:

ПИКАНТНИ ПЕЧЕНИ БУТЧЕТА

Продукти: 4 бутчета от пиле (бяло месо), ¼ пакетче краве масло, сок от 1 лимон, 1 кофичка сметана, по ¼ ч.л. стрита мащерка, черен и червен пипер, щипка чубрица, сол.

Приготвяне: Сложете бутчетата в тавичка, напръскайте ги с лимоновия сок и прибавете маслото. Покрийте тавичката плътно с алуминиево фолио и печете в умерена фурна около 1 час.

Смесете всички подправки и солта. Свалете фолиото, поръсете месото с половината от подправките и го покрийте със сметаната. Поръсете другата половина от подправките.

Запечете още малко. Може да се поднесе с пюре или варени картофи, полети със сос от печенето и салата или туршия.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети