Хранене по лунен календар – петък – 28.02.20
Храната през този период трябва да бъде възможно най-лека, но не трябва да гладувате
Храненето в 6-ия лунен ден изисква ограничаване употребата на течности. Не прекалявайте с тях, но и рязко не ги намалявайте. Тези препоръки са свързани с факта, че през този период бъбреците са отслабени. Също така може да се получи подуване и отоци. Силно се препоръчва да се въздържате от пиене на бира по същите причини.
Сега е препоръчително млякото и млечните продукти също да бъдат изключени от менюто, защото могат да доведат до прекомерно образуване на слуз. Желателно е да се избягва месото, особено пилешко. Допустима е рибата.
Храната през този период трябва да бъде възможно най-лека, но не трябва да гладувате. Да се намалят до минимум силните подправки и горещите напитки.
Днешното предложение:
ЗЕЛЕВИ САРМИ СЪС ЗРЯЛ БОБ
Продукти: 12-13 листа от кисело зеле, 2-3 глави лук, 1 к.ч. ориз, 1 ч.ч. отцеден сварен зрял боб, 1/2 ч.л. смлян черен пипер, сол, 1 с.л. олио, 1/2 ч.л. червен пипер.
Приготвяне: Свареният зрял боб се смесва с нарязания на ситно лук, измития и подсушен ориз, черен пипер и сол. Налива се 1 ч.ч. гореща вода и се вари, докато омекне оризът. След това от сместа се увиват сарми със зелевите листа.
На дъното на тенджерата се поставя един пласт от кисело зеле, нарязано на дребно и отгоре се нареждат сармите. Заливат се с равни части вода и зелев сок или само с гореща вода. Варят се на тих огън.
Когато омекнат зелевите листа, в тиган отделно се загрява олиото и се слага червения пипер. Прибавят се няколко супени лъжици от течността, в която се варят сармите, разбърква се и се налива застройката в тенджерата.
Доварява се още 10 минути.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--petak--280220/
Коментари (0)
Добави коментар