Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 28.02.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 28.02.20

Хранене по лунен календар – петък – 28.02.20 - Tribune.bg
Снимка:

Храната през този период трябва да бъде възможно най-лека, но не трябва да гладувате

Храненето в 6-ия лунен ден изисква ограничаване употребата на течности. Не прекалявайте с тях, но и рязко не ги намалявайте. Тези препоръки са свързани с факта, че през този период бъбреците са отслабени. Също така може да се получи подуване и отоци. Силно се препоръчва да се въздържате от пиене на бира по същите причини.

Сега е препоръчително млякото и млечните продукти също да бъдат изключени от менюто, защото могат да доведат до прекомерно образуване на слуз. Желателно е да се избягва месото, особено пилешко. Допустима е рибата.

Храната през този период трябва да бъде възможно най-лека, но не трябва да гладувате. Да се намалят до минимум силните подправки и горещите напитки.

Днешното предложение:

ЗЕЛЕВИ САРМИ СЪС ЗРЯЛ БОБ

Продукти: 12-13 листа от кисело зеле, 2-3 глави лук, 1 к.ч. ориз, 1 ч.ч. отцеден сварен зрял боб, 1/2 ч.л. смлян черен пипер, сол, 1 с.л. олио, 1/2 ч.л. червен пипер.

Приготвяне: Свареният зрял боб се смесва с нарязания на ситно лук, измития и подсушен ориз, черен пипер и сол. Налива се 1 ч.ч. гореща вода и се вари, докато омекне оризът. След това от сместа се увиват сарми със зелевите листа.

На дъното на тенджерата се поставя един пласт от кисело зеле, нарязано на дребно и отгоре се нареждат сармите. Заливат се с равни части вода и зелев сок или само с гореща вода. Варят се на тих огън.

Когато омекнат зелевите листа, в тиган отделно се загрява олиото и се слага червения пипер. Прибавят се няколко супени лъжици от течността, в която се варят сармите, разбърква се и се налива застройката в тенджерата.

Доварява се още 10 минути.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати