Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 3 юни 2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 3 юни 2022

Хранене по лунен календар – петък – 3 юни 2022 - Tribune.bg
Снимка:

5 лунен ден е единственият ден, в който храната се усвоява без остатък и напълно се преобразува в тъканите. Не е добре да се гладува, но и да се преяжда не бива. Факт е, че в началото на растящата Луна хората се нуждаят от сила и енергия за големи постижения! 

Важно е в този лунен ден да установите от какви храни се нуждае тялото ви, като следвате вашето чувство за вкус, и да използвате тази интуитивна информация в избора си. Енергията на този ден е насочена към алхимията на храната, която ядем. Това е период на специална трансформация вътре в храносмилателната ни система, ето защо е по-добре да насочим вниманието си навътре и да определим най-добрите продукти за приемане в този момент. Този ден се явява като тест - ако почувствате отвращение към някой продукт, значи той  е вреден за вас и не трябва да се употребява.

Лунният календар съветва да се избягват месни ястия в този ден. Допустима е риба. Може да използвате млечни продукти (мляко, сирене и извара), плодове, зеленчуци, мед.

Нежелателно е да се употребяват семена, орехи, ядки.

Въздържайте се от алкохолни напитки като ракия, водка, коняк, уиски, дори шампанско. Но чаша хубаво червено вино може.

 

КАРТОФЕНО ЗРАЗИ С ЯЙЦЕ

Пълнени зрази - невероятно вкусна и проста рецепта

Продукти: картофи - 600 гр, брашно – 3 с.л, яйца - 7 бр, лук - 1 бр, черен пипер, сол

Измийте, обелете и сварете картофите. Направете картофено пюре, добавете брашното и разбъркайте добре да няма бучки.

Успоредно с това сварете яйцата, охладете в студена вода и обелете. Нарежете на малки кубчета.

Запържете лука до златисто-кафяво, добавете яйцата и разбъркайте.

Сложете лука и яйцата, разбъркайте и направете красиви зрази като продълговати кюфтета.

Запържете зразите в добре загрят тиган до златисто-кафяво.

 

„Ако рецептата няма душа, готвачът трябва да вдъхне душата си в рецептата.“


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини

виж още
Актуална тема