Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 30.08.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 30.08.19

Хранене по лунен календар – петък – 30.08.19 - Tribune.bg
Снимка:

Новолуние в 13:38

Тялото възприема най-добрите процедури, насочени към прочистване, освобождаване от токсини. Затова е полезно да прекарате един ден на гладно. Подходящо е да се започне лунна диета.

Ако не искате да стоите гладни, тогава се препоръчва вегетарианска диета. Трябва да се въздържате от ядене на пикантни, горещи, мазни и месни храни. Не е препоръчително да пиете силен чай, кафе, алкохол.

Луната е в знак Дева и може да ви се засили желанието да ядете солено.

Днешното предложение:

ПОСТНА МУСАКА

Продукти: 3-4 лъжици олио, ½ пакетче краве масло, 1 глава лук, 2 скилидки чесън, 2 пиперки, 3-4 моркова, по 250 г зелен фасул и грах, няколко гъби, 1 лъжичка червен пипер, магданоз, 4 яйца, 200 г сирене, сол

Приготвяне: Задушете в олиото и 2 лъжици вода ситно нарязания лук. Прибавят се грахът, морковите - нарязани на кубчета, зеленият фасул, гъбите и пиперките, нарязани на ситно. Задушават се на слаб огън, като се налива по малко топла подсолена вода, докато зеленчуците омекнат напълно и останат само на мазнина. Изсипете в тавичка, обилно намазан с масло, разбъркайте с чесъна и червения пипер. Залейте с разбитите яйца, смесени с настърганото сирене и нарязания магданоз. Сложете маслото на малки парченца и запечете в умерена фурна до зачервяване.

Мусаката може да се направи с различни зеленчуци, като се комбинират според присъствието им на пазара или собствения вкус.

Лунна диета

Лунна диета е за детоксикация на организма. От момента на новолуние, в продължение на 24 часа трябва да се гладува и да не се употребява никаква храна. Само течности, кафе и чай може, но без захар. Натуралните сокове съдържат много захар, така че ги избягвайте. Не трябва да се консумира мляко, също и алкохол. Тази диета пречиства организма от токсините и задържаните течности. По време на 24-часовия “пост” може да загубите от 1 до 3 кг.

Може да се прави само по новолуние или при четирите фази. Ако прилагате в новолуние лунната диета, по време на растящата Луна яжте по-малко храна и внимавайте с калориите. При намаляваща Луна може да се отпуснете малко повече.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети