Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 29.11.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 29.11.19

Хранене по лунен календар – петък – 29.11.19 - Tribune.bg
Снимка:

В 4 лунен ден е добре да бъдете в пълно уединение или в кръга на най-близки хора. Не е подходящ ден за празненства, ходене на ресторанти. Старайте се да съблюдавате умереност в храненето и още по-добре, ако си организирате разтоварващ ден. 

Ако такива строги ограничения не са за вас, тогава поне не преяждайте, избягвайте мазна, пържена храна, бързото хранене (хамбургери и др.), прекомерни количества богата на въглехидрати храна. 

През този период Луната оказва силно влияние върху всички процеси, свързани с храносмилането. Полезната и лека храна, особено плодове, зеленчуци (задушени или печени), салати, зърнени храни, храни, които съдържат много фибри, ще се отрази благоприятно на организма ви. Може да се яде риба. Ако допуснете да ядете месо, нека то да е сварено със зеленчуци. Не употребявайте продукт, който не сте яли досега, само тези, които са проверени и приемате добре.

Чайовете със седативни билки - мелиса, лайка, мента, корен от валериан са много полезни през този период.

Да не се правят очистителни процедури. В този ден не се препоръчва да се яде вечер и особено през нощта. Старайте се да се въздържате от обичайното си последно хранене за деня.

Днешното предложение:

ПОСТНИ ВКУСНИ ЗЕЛЕВИ РУЛЦА С НАСТЪРГАНИ КАРТОФИ

Продукти: 8-10 горни зелеви листа, 3 големи картофа, 1 глава лук, 2-3 пера зелен лук, копър, естрагон, 2-3 с.л. олио, 2-3 дафинови листа, сол.

Приготвяне: Вземаме зелевите листа, попарете ги във вряща вода за няколко минути, след това ги извадете и оставете водата да се отцеди. С остър нож отрежете твърдите стърчащи вени на основата на всеки лист, можете леко да начукате тези вени с дървен чук, за да омекнат.

Лукът нарязан на ситно запържете в горещ тиган с 1 с.л. растително масло до златисто кафяво. Добавете нарязаните зелени пера лук, настърганите картофите и сол.

Оформете зелеви рулца, като сложите 1 с.л. от сместа върху горната (дебела) част на листа и навийте плътни рулца.  В предварително загрято олио леко запържете на среден огън от едната страна.

Изсипете вряща вода в тигана, така че зелевите рулца да са почти покрити, малко сол, добавете 2-3 дафинови листа. Като кипне водата, намалете котлона, покрийте с капак и варете 20-30 минути, докато се сварят. Ако водата изври, долейте я. На края трябва да остане съвсем малко течност.

Няколко полезни трика:

Понякога се добавят към картофите  1-2 супени лъжици грис, ако пълнежът е течен.

Ако картофът е от бързо потъмняващи сортове, можете да добавите като ги настържите 1-2 с. л. заквасена сметана, така че пълнежът да не почернее.

Традиционно към такива зелеви рулца се добавя гъбен сос, а ако не е време за гладуване, тогава можете да добавите в пълнежа пържен бекон. И сервирайте със заквасена сметана.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети