Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 31.01.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 31.01.20

Хранене по лунен календар – петък – 31.01.20 - Tribune.bg
Снимка:

8 лунен ден е ден на трансформацията и обновлението, ден на изчистването на душата и тялото. В този период може да се гладува, да се проведат изчистващи процедури, изчистване на стомаха и червата. Благоприятно е да се приготвят лекарствени, билкови отвари и настойки.

Най-добре е да се яде лека храна – като зеленчуци, плодове, ястия от зърнени храни, овесена каша, леки тестени продукти, постни риби и морски дарове. Храната е също добре енергийно да се пречисти. Може да я приготвяте на огън или да гори запалена свещ близо до нея също е достатъчно.

 

Днешното предложение:

КАРТОФИ ЗАДУШЕНИ СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ

(ястието се приготвя в тенджера под налягане)

Продукти: 7-8 картофа, 3 глави лук, 1 морков, 3 пиперки, 4 домата, 3 с.л. олио, магданоз, шарена сол, смлян черен пипер, сол.        

Приготвяне: Лукът се нарязва на тънки филийки, картофите на едри парчета, пиперките на тесни ивички, доматите на четири, морковът на по-малки парченца.

В загрято олио се запържва лукът, добавят се картофите и морковите и също се запържват, след това се добавят пиперките, магданозът, шарената сол, черният пипер и солта.

Тенджерата се затваря и се оставя на силен огън. Щом започне да съска, огънят се намалява и се оставя ястието да се задуши около 10 минути.

Готовото ястие може да се залее със сметана, да се консумира така или в някой друг случай да се поднесе като гарнитура към месо.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети