Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 27.08.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 27.08.2021

Хранене по лунен календар – петък – 27.08.2021 - Tribune.bg
Снимка:

ХРАНЕНЕ НА 27 АВГУСТ ПО ЛУНЕН КАЛЕНДАР

Здравословните храни приготвени у дома, ще ви бъдат от полза. Старайте се да приготвяте храната си с ниско съдържание на мазнини и канцерогени.  Намаляващата Луна е период на пречистване и обновяване на тялото. 

Всички ненужни вещества се отстраняват и храната се усвоява много бързо.  Въпреки че денят се счита за благоприятен за хапване, в същото време лунните енергии оказват силно влияние върху вътрешните ни органи.  Здравия човек може да не почувства нищо, но ако имате някакви хронични заболявания, тогава с неправилна и небалансирана диета те могат да се влошат и да ви причинят в най-добрия случай голям дискомфорт. Също така да бъдат внимателните хората, страдащи от диабет.

На 19 лунен ден се препоръчва да се ограничи максимално количеството сол и черен пипер в храната. Също така избягвайте да се яде пушено месо, бекон, осолена риба, топено сирене. Добре е да се ядат всякакви кръгли зеленчуци, както и всички видове зеле и нар, можете да пиете сок от нар и да се откажете от продълговатите (моркови, краставици). Откажете се от екзотичните плодове и даже соковете им. Пийте билкови отвари и чайове.

Основният продукт за деня са картофите. Могат да се ядат под всякаква форма. Може ако желаете да консумирате месо, риба и гъби, но щателно проверявайте качеството им.

За радост на всички, които обичат сладкото, днес можете да приемете въглехидрати. Поглезете се с любимите си десерти, но в разумни количества.

Днешното предложение:

ОЛИМПИЙСКИ КОТЛЕТИ

Продукти: 500 г картофи, 1 глава лук, 1 морков, 1 чаша зелен грах, 30 г пресни гъби, 1/2 чаша ориз, 3 яйца, 3 с. л. супени лъжици растително масло, 4 супени лъжици хлебни трохи или брашно, билки (зелени подправки).

Приготвяне: Обелете сварените картофи и ги размачкайте, докато са горещи.

Морков и лук, нарязани на малки кубчета, се задушават в растително масло. Когато лукът омекне, добавете зеления грах, ситно нарязаните и запържени пресни гъби и оставете да къкри отново.

Към охладената смес добавете варен ронлив ориз, картофено пюре, нарязани билки, яйца, черен пипер, сол. Смесете всичко, оформете котлети, панирани в брашно или галета, намажете с разбито яйце и запържете.

Любопитно: Авантюристът Джакомо Казанова предпочитал пастет, приготвен от вътрешностите на петел, гъби или гъши дроб. Другата му слабост била шоколадът.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети