Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 27.12.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 27.12.2021

Хранене по лунен календар – понеделник – 27.12.2021 - Tribune.bg
Снимка:

В двадесет и трети лунен ден се препоръчва да се намали яденето. Да се избягва преяждане, в противен случай може да се очакват проблеми със стомашно-чревния тракт.

Препоръчително е да се изостави месото, но можете да ядете млечни продукти. Изварата и сирената са особено полезни. Допустимо е да се опече чийзкейк с извара и ядки, да се приготвят десерти с извара, да се подправят салати със заквасена сметана.

Препоръчително е също така да се откажете от кафето и чая днес, по-добре е да замените всички напитки с мляко. Не трябва да се пие алкохол, да се пушат цигари. За хората, склонни към наднормено тегло, е по-добре да изключат тестените изделия.

Ако вашият начин на живот позволява, организирайте си един ден на разтоварване. Би било идеално да се гладува един ден. По това време тялото ни е изчерпано, липсва жизненост, за да се бори с външни неблагоприятни фактори и да го товарим с тежка храна. Но ако целта ви е отслабване, денят е неутрален ден за това. Усилията ви в тази област няма да бъдат напразни, но не бива да очаквате поразителни резултати.

 

Днешното предложение:


ЗАПЕКАНКА С КАРТОФИ И СИРЕНЕ

Продукти: 500 г картофи, 2 яйца, 1 ч. ч. натрошено сирене, 1 с. л. краве масло, черен пипер, сол на вкус.

Приготвяне: Обелете картофите и ги сварете в подсолена вода. След това ги нарежете на резени и ги наредете в намазнена тава.

Върху тях разпръснете натрошеното сирене и после кравето масло нарязано на тънки парченца.

Разбийте яйцата с щипка сол и залейте със сместа картофите и сиренето. Поръсете черен пипер и печете около 15 минути в умерена фурна.

 

СОЛЕН ДЕЛИКАТЕС

Продукти за 1 порция: 1 яйце, 10 г маслини, 20 г прясно масло, 100 г (1 голям) картофи, магданоз, оцет, олио, сол.

Приготвяне: Обелените картофи се сваряват и се режат на тънки люспи, подправят се със сол, олио, оцет и се нареждат във вид на торта.

Украсяват се с ладийки от твърдо сварени яйца (резнати по дължина), които са напълнени с пастет, приготвен от сварените и стрити жълтъци, разбити с масло и смесени със счукани обелени маслини (или пастет от маслини). Ръбовете на ладийките се мажат с яйце и се лепят с дребно нарязан магданоз.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати