Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 01.06.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 01.06.20

Хранене по лунен календар – понеделник – 01.06.20 - Tribune.bg
Снимка:

Растяща Луна

Луната спомага да се натрупва енергия и сила, организмът призовава за почивка. Яжте различни пресни, здравословни храни. Избягвайте преяждането, всяка излишна храна може да доведе до наддаване на тегло.

Луната е в знак Везни до 19:07ч на 2 юни

Ако имате проблеми с ендокринната система, следете диетата си. Вероятно не всичко ще бъде полезно за вас.

До 15:45ч сме под влияние на 10 лунен ден, затова може да си хапвате каквото ви се иска. Този ден е свързан със семейните традиции, така че е важно да се храните със семейството си. Не преяждайте. Пийте билков чай, натурални сокове и яжте зеленчукови ястия. Не прекалявайте с алкохола. Пийте повече вода.

Жива храна на 10 лунен ден

Фъстъци

1. С особена стойност - източник на антиоксиданти;

1. Много калий и калций - подобрява състоянието на зъбите и кожата;

3. Полезно за профилактика на щитовидната жлеза и катаракта.

 

След 15:45ч настъпва 11 лунен ден, който ще продължи до 17:00ч на следващия ден. Ден на Екадаши. В този ден става пречистване на организма, тъй като през човек преминава мощен енергиен поток и идеалният вариант е да се гладува. Благоприятно е да започнете дълъг пост.

Ако не гладувате, би било много добре да се направи моно диета. Например, яжте само плодове и зеленчуци днес, но да не се смесват на едно ядене. Един вегетариански ден ще подобри значително състоянието ви, ще намали тежестта върху тялото, ще подобри функционирането на органите.

Трябва да слушате все пак тялото си и да следвате неговите желания. Ако чувствате вътрешна тежест, тогава разтоварете малко стомаха, пийте повече сокове и яжте плодове,  салати, елда и млечни продукти.

Днес трябва да се избягва употребата на бобови растения, зърнени храни и растителни масла.

Обаче ако чувствате, че нямате достатъчно сили за активни действия – не се подлагайте на гладуване и диети. Да гладуват могат само здравите организми.

Ако не можете да си представите живота без месо, приготвените ястия трябва да са на пара или във фурната и с минимално количество мазнини и подправки. Приготвяйте храната си само по проверени вече рецепти. 

Хлябът не трябва да се реже днес – трябва да се чупи. Въобще не бива да се ползва нож и да се реже нищо. Ако изпуснете някой режещ инструмент, означава, че неправилно използвате енергиите на този ден.  Не приготвяйте храна за следващи дни, само за момента.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети