Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 01.11.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 01.11.2021

Хранене по лунен календар – понеделник – 01.11.2021 - Tribune.bg
Снимка:

В 26-ия лунен ден е добре да гладувате. Не трябва да се консумира месо. Всяка храна може да се превърне в отрова. Богато претъпкана маса не се препоръчва. В този ден не бива нито да пиете, нито да пушите.

През този период лунните енергии оказват силно въздействие върху нашите органи, ето защо идеалният вариант е да се гладува. Но ако това ви изглежда невъзможно, просто се опитайте да намалите количеството консумирана храна.

Необходимо е да се изключат всички пържени, солени, мазни храни. Забравете за сладкиши, продукти от брашно, консервирани храни и полуфабрикати днес. Вашата диета трябва да бъде почти изцяло зеленчуци и плодове, и най-добрият вариант е да ги ядете в сурова, минимално обработена форма.

Нашата храносмилателна система днес се нуждае от много внимателно отношение. Ако не спазвате минималните ограничения, ако не коригирате обичайната си диета според препоръките, рискувате да получите тежки обостряния на хронични заболявания, лечението, на които може да продължи дълго време.

Храна на деня е куркумата – действа противогъбично, понижава холестерола, нормализира дейността на черния дроб и жлъчката, спомага за гъвкавостта на ставите, добър ефект има изобщо върху костите, почиства енергийните канали, има свойството на антибиотик, предпазва от подуване. Съдържа много желязо, калций, йод, фосфор.

Днешното предложение:

СУПА ОТ ЧЕРВЕНИ ДОМАТИ

Продукти за 1 порция: 2 големи домата, 10 г ориз или фиде, 10 мл олио, четвърт малка главичка лук, половин чушка, 1 бучка захар, магданоз, сол.

Приготвяне: Водата се кипва, слагат се доматите, нарязани на четири, лукът на две и цяла чушката и се вари до омекване на зеленчуците. След това лукът и чушката се изваждат, а доматите се претриват през гевгир.

Към получения бульон се прибавят солта, оризът или фидето и захарта, която омекотява киселия вкус на доматите.

При поднасянето супата се залива с кипнала мазнина или се слага бучка прясно краве масло. Поръсва се с нарязан на дребно магданоз.

Сварената чушка и сварения лук се подправят със сол, оцет, олио и магданоз и се поднасят като салата.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати