Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 02.03.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 02.03.20

Хранене по лунен календар – понеделник – 02.03.20 - Tribune.bg
Снимка:

Благоприятно е да се приготвят лекарствени, билкови отвари и настойки

Днес е по-добре да не претоварвате тялото с храна, която е тежка за храносмилането. Подходящо е също за разтоварване или гладуване.

За хората, които не искат да гладуват, се препоръчва да избягват месото, като направят вегетарианска диета, особено тези, които имат стомашни разстройства. В същото време диетата трябва да включва храни, които са източници на растителни мазнини. По-специално, включете различни видове ядки, растителни масла, тиквени и слънчогледови семки, авокадо. 

Друга лека храна са зеленчуци, плодове, ястия от зърнени храни, овесена каша,  леки тестени продукти, постни риби.

Благоприятно е да се приготвят лекарствени, билкови отвари и настойки. От алкохола е по-добре да се откажете.

Днешното предложение:

САЛАТА ЗА ОТСЛАБВАНЕ

Супер салата за отслабване. Може да се използва като основно ястие за обяд. Дава продължително усещане за ситост, богата на протеини, имунокоректори, витамини и минерали.

Продукти: 500 г цвекло (вземете малко кръгло цвекло), около 1 кг домати, 200-300 г чери домати, 100 г фета сирене, 1/4 чаша пресни листа от кориандър, зехтин, морска сол с билки и черен пипер. 

Приготвяне: По-добре е да опечете цвеклото, но можете също да го сварите.
За да опечете цвеклото е необходимо предварително да загреете фурната до 200 градуса. Увийте цвеклото във фолио. Печете до готовност около час. 

Когато изстине, избършете цвеклото с хартиена кърпа, за да премахнете корите. Нарежете и разпределете върху чиния с останалите продукти. Полейте със зехтин, подправете с Био морска сол с билки (Rapunzel) и черен пипер.

Можете сами да си приготвите ароматна морска сол с билки и зеленчуци

Трябва ви една чаша ситна морска сол. Към нея прибавяте по 1 с.л. от следните пресни билки и зеленчуци на ситно нарязани – мащерка, риган, босилек, розмарин, градински чай (салвия), копър, девисил, чубрица, магданоз, праз, целина, моркови. Смесвате всичко в един буркан и оставяте да престои на стайна температура, като разбърквате добре всеки ден. На клечка за зъби нанижете два дафинови листа и една обелена скилидка чесън и поставете вътре в буркана. След седмица изхвърлете шишчето. Така приготвената сол се съхранява на хладно до 4 месеца.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети