Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 02.12.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 02.12.19

Хранене по лунен календар – понеделник – 02.12.19 - Tribune.bg
Снимка:

От 12:26 ч. започва 7 лунен ден

Трябва да се наблегне на плодовете (ябълки, дати, круши, ягоди, кайсии и др.) и зеленчуците. Полезни са сгряващите напитки като топли отвари, зелен чай, топло мляко.

Добре е да се изключи от диетата пилешко месо и яйца, както и продукти с тяхното използване. Може да се ядат морски продукти – риба, миди, калмари, скариди, раци.

Може и вино, но малко! Иначе алкохола още трябва да се избягва както и предния ден. Неговото негативно влияние върху организма се проявява сега максимално.

Днешното предложение:

ПЪЛНЕН ЛУК

Продукти: 8 големи глави лук, 400 г. нетлъста кайма, 4 ч.ч. доматен сок или настъргани домати, ½ ч.ч. олио, 1-2 дафинови листа, мащерка, черен пипер, сол.

Приготвяне: Обелват се главите лук и се пускат цели във вряща подсолена вода. Варят се около 20 минути, отцеждат се и се оставят да изстинат. После се издълбават много внимателно.

Каймата се задушава леко в 2 с.л. мазнина със ситно нарязаната сърцевина на лука. Посолява се и се добавя 1 ч.ч. доматен сок.

Издълбаните глави лук се напълват с тази смес и се нареждат в тавичка. Заливат се с останалото олио. Прибавят се останалият доматен сок, мащерката, черният пипер, сол, дафиновият лист.

Печете около час в умерена фурна.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети