Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 03.02.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 03.02.20

Хранене по лунен календар – понеделник – 03.02.20 - Tribune.bg
Снимка:

Хранене на 11 лунен ден

По отношение на диетата за този период в различните астрологични школи има две различни и противоположни мнения. Някои смятат, че храната трябва да бъде висококалорична, тъй като тялото губи много енергия поради активните действия, особено ако вършите по-тежка работа или сте натоварени с нещо.

Други настояват, че трябва да се гладува, тъй като в единадесетия лунен ден става пречистване, доколкото през човек преминава мощен енергиен поток.

Трябва да слушате тялото си и да следвате неговите желания. Ако чувствате, че нямате достатъчно сили за активни действия - яжте повече калорични храни, а ако чувствате вътрешна тежест, тогава малко погладувайте, пийте повече сокове и яжте плодове.

Би било много добре да се направи ден за гладуване или да се ядат моно продукти. Например, яжте само плодове и зеленчуци днес, но да не се смесват на едно ядене. Един вегетариански ден ще подобри значително състоянието ви, ще намали тежестта върху тялото, ще подобри функционирането на органите.

Ако не можете да си представите живота без месо, опитайте поне да приготвите ястията от него на пара или във фурната и с минимално количество мазнини и подправки.

Днешното предложение:

КАПОНАТА ПО СИЦИЛИАНСКИ

Продукти:   (дозата може да бъде намалена на половина)

пресни домати, доматено пюре - 250 гр.;

целина - 400 гр.;

средни по размер патладжани - 1 кг.;

бял лук - 250 гр.;

маслини без костилки - 200 гр.;

осолени каперси, измити и изсушени - 4 с.л.;

червена чушка - 1 бр.;

чесън - 2-3 скилидки;

зелен босилек - 5-6 листа;

захар - 50 г.;

лимонов сок - 4 с.л.;

сол - малко (каперсите и маслините са осолени);

олио за пържене, растително - 3 с.л.;

зехтин - 2 с.л.;

смлян черен пипер - на вкус.

 

Приготвяне: Зеленчуците се нарязват по обичайния начин. Очистете целината от дръжките. Пуснете я за 6-7 минути във вряща вода.

Налейте в тигана зехтин и загрейте. Сложете нарязания лук, чушката и чесъна. Гответе 5 минути, като разбърквате от време на време. След това добавете настърганите домати (или пюре), нарязаните маслини, каперсите, листата босилек. Захлупете ги с капак за около 10 минути и после овкусете със смлян черен пипер.

Нарежете патладжана на кръгчета с дебелина 2 см. (без да го белите) и в олио отделно ги запържете до златисто от двете страни. След като ги запържите, добавете при останалите продукти резенчетата целина и задушете зеленчуците за около половин час на слаб огън.

Разтворете захарта в лимоновия сок и готовия сироп добавете при капонатата. Покрийте ястието и оставете цяла нощ да престои.

На сутринта отново сложете ястието на огъня. Доведете до кипене на слаб огън и оставете да къкри още половин час от началото на кипенето.  Капонатата ще е по-вкусна, колкото е по-гъста. И за това тя трябва да постои, да се насити на сокове и аромати.

И така, ястието е готово. Сега тя трябва да се сипе в чиния и украси със зелени листа от босилек или магданоз. Върви с препечени филийки.

По нетърпеливите прескачат това с престояването в хладилника.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

Tribune.bg иска съгласието Ви за използване на информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме как го използвате и за маркетингови цели.

Персонализирана реклама и съдържание, преброяване на посещения и източници на трафик

Съхраняване на и/или достъп до информация на устройство

Политика за поверителност Бисквитки

Вашите настройки за поверителност

Ние и нашите партньори използваме информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим Вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме начина, по който го използвате, и за маркетингови цели. Защото уважаваме Вашето право на лична сигурност, можете да изберете да не позволите някои видове бисквитки. Обаче, блокирането на някои видове бисквитки може да влоши Вашето изживяване на сайта и услугите, които можем да предложим. В някои случаи данните, получени от бисквитки, се споделят с трети страни за анализ или маркетингови цели. Можете да използвате своето право да откажете от тази споделена информация по всяко време, като деактивирате бисквитките.

Политика за поверителност Бисквитки

Управление на предпочитанията за съгласие

Задължителни

Тези бисквитки и скриптове са необходими за функциониране на уебсайта и не могат да бъдат изключени. Обикновено те се задават само в отговор на действия, правени от вас, които отнасят до заявка за услуги, като задаване на настройките за поверителност, влизане или попълване на формуляри. Можете да зададете браузъра си да блокира или да ви извести за тези бисквитки, но част от сайта няма да работи. Тези бисквитки не съхраняват никакви лично идентифицируващи данни.

Винаги ВКЛ

Аналитични

Тези бисквитки и скриптове ни позволяват да преброяваме посещения и източници на трафик, така че да измерим и подобрим производителността на нашия сайт. Те ни помагат да знаем кои страници са най- и най-непопулярни и да видим как посетителите се движат по сайта. Всичка информация, която тези бисквитки събират, е кумулативна и неидентифицируема. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, няма да знаем, кога сте посетили нашия сайт.

Маркетинг

Тези бисквитки и скриптове могат да бъдат зададени чрез нашия сайт от нашите рекламни партньори. Те могат да бъдат използвани от тези компании за построяване на профил на вашите интереси и показване на съответни реклами на други сайтове. Те не съхраняват директна лична информация, но са базирани на уникално идентифициране на вашия браузър и интернет устройство. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, ще имате по-малко целенасочена реклама.