Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 03.05.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 03.05.2021

Хранене по лунен календар – понеделник – 03.05.2021 - Tribune.bg
Снимка:

22 лунен ден е свързан с натрупване на енергия в организма, затова днес не трябва да се гладува и да се пости. Гладуването или очистителните практики в 22 лунен ден строго са забранени. Това може да даде точно обратния резултат.

Добре е да се хапва задоволително, употребявайки разнообразна растителна храна. Добре е да се пият плодови сокове, да се консумират задушени зеленчуци и печени плодове. Може също така да се използват яйца, риба, тестени изделия, млечни продукти.

Днес спокойно можете да си хапнете пай, торта, сладки кифлички, сладкиши и други подобни вкусотии. Единственото предупреждение е да употребявате продукти с по-малко добавени изкуствени съставки. За предпочитане са естествените подсладители – мед, плодове, фурми.

 

Днешното предложение:

ПАНИРАНИ АГНЕШКИ КОТЛЕТИ

Продукти: 700-750 г агнешко месо от бутчето, 2 яйца,150  настърган кашкавал, счукан сухар, брашно, черен пипер, сол, олио за пържене          

Приготвяне: Месото се нарязва на котлети, които се поръсват с черен пипер и се оставят да престоят 1-2 часа.

След това се посоляват и се панират в брашно, в разбитите яйца, смесени с настъргания кашкавал, и в сухара.

Изпържват се и се поднасят топли със зелена салата и гарнитура по избор.

 

Любопитно: Адолф Хитлер бил пламенен привърженик на вегетарианството. Но не всеки знае, че фюрерът предпочитал растителна диета изобщо не от съчувствие към животните, а по-скоро по медицински причини. Лидерът на Третия райх се отказва от месото, заради хроничен метеоризъм. Но Хитлер харесвал месната храна: любимото му ястие било „пиле по хамбургски“ - гълъби, пълнени с език, черен дроб и шам фъстък.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати