Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 05.04.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 05.04.2021

Хранене по лунен календар – понеделник – 05.04.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Великденският пост продължава от 14 март до 2 май. Постът e период на въздържане от определени храни според религиозните традиции. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Само в някои дни се разрешава риба.

За тези, които не спазват пости

В двадесет и трети лунен ден се препоръчва да се намали яденето, така че е препоръчително да се изостави месото, но можете да ядете млечни продукти. 

Допустимо е да се опече чийзкейк с извара и ядки, да се приготвят десерти с извара, да се подправят салати със заквасена сметана. Алкохолът трябва да се избягва, за да не провокира неконтролирани действия.

Ако вашият начин на живот позволява, организирайте си половин ден на разтоварване. Би било идеално да се гладува един ден. По това време тялото ни е изчерпано, липсва жизненост, за да се бори с външни неблагоприятни фактори и да го товарим с тежка храна.

 

Днешното предложение:

КЕЙК С ТИКВА

Продукти: 0,500 г тиква, 0, 500 г извара, 4 яйца, 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. брашно, 50 г масло, ванилия, 1/2 ч.ч. грис, 10 бакпулвера, 100 г фурми, 2 с.л.  мед.

Приготвяне: Тиквата се обелва и нарязва на кубчета. Сварява се на пара. След като се охлади се разбива с пасатора. Прибавя се изварата и ванилията и пак се разбива.

Добавят се разбитите на пяна яйца, сместа се разбърква. Добавя се брашното, което е смесено с бакпулвера и гриса. Отново се разбърква много добре.

Тестото се изсипва във форма за печене с незалепващо покритие или намазнена хартия за печене. Отгоре се нареждат фурмите и се пече на умерена фурна.

След като се опече и охлади, се изважда от формата и се намазва с течен мед. Нарязва се на парчета.

 

Любопитно: Диетолозите препоръчват да се ядат по 10-15 фурми всеки ден, отделно от друга храна. Благодарение на това ще можете да прочистите тялото си за кратко време, да отслабнете, да подобрите състоянието на кожата, косата и зъбите си. Освен това ще се чувствате млади и красиви.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети