Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 05.07.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 05.07.2021

Снимка:

В  25-я лунен ден всяка груба храна трябва да се избягва. Нашите органи трудно ще се справят с преработване и усвояване на продуктите, тъй като работят на режим саморегулиране и самопречистване. Затова е благоприятно гладуването. Това ще премахне токсините от тялото, ще укрепи храносмилателната система.

Може да посветите деня на растителна храна - салати, плодове, зърнени и бобови култури, ядки и сушени плодове. Добре е да се ядат само плодове и зеленчуци, но по-безопасен вариант е да опитате соковата диета. За начинаещи това ще бъде най-безболезнената опция за разтоварване. Трябва само да се помни, че не се препоръчва да се смесват зеленчукови и плодови сокове в един прием.

Ако диетите и гладуването не са за вас, тогава просто се опитайте да ядете здравословна растителна храна, с изключение на месо, мазни и пържени храни и печени продукти.  Днес е нежелателно да пиете много течности, да консумирате тежки и груби храни, висококалорични ястия. 

Можете да ядете млечни продукти, извара, както и тестени продукти без масло. Ястията, които съчетават извара и тесто, като чийзкейкове или кнедли със сирене, се усвояват добре.

Подходящо е да се прави йогийската прочистваща техника шанк-пракшалана.

Днешното предложение:

КИСЕЛ ОТ ЯБЪЛКИ

Продукти: 750 г ябълки, 5 ч. ч вода, 2 к. ч. нишесте, 2 к. ч. захар, 1 пакетче ванилия, лимонена киселина на вкус.

Приготвяне: Ябълките се измиват и обелват, почистват се от семенната част и се нарязват на резенки. Във вряща вода се пускат обелките и семенната част от ябълките и се варят няколко минути.

Течността се прецежда и в нея се вари до разваряване плодът.

Пасира се или се разбива с миксер заедно с течността и се загрява повторно до кипване.

При непрекъснато бъркане се прибавя размитото със студена вода нишесте. Подправя се с лимонена киселина и ванилия и се вари няколко минути.

Готовият кисел се изсипва в десертни купички и се поднася охладен.

Любопитно: Австралийската певица Кайли Миноуг обича много грейпфрут. Тя си хапва от този здравословен плод почти преди всяко хранене, което й позволява да яде по-малко друга храна и без усилие да поддържа формата си.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още