Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 05.08.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 05.08.19

Хранене по лунен календар – понеделник – 05.08.19 - Tribune.bg
Снимка:

Тази седмица ще ви предложа цветната диета (mono) – хранене по цветове за всеки ден от седмицата. Основният принцип е, че всеки ден трябва да се консумират продукти само от един цвят. Повече подробности може да прочетете в отделна статия за Цветното хранене.

Ден първи – понеделник – бял цвят:

варени картофи

ориз

банан

бяла круша

кокос

варен яйчен белтък

варено бяло птиче месо

варена бяла риба

бял боб

млечни продукти (мляко, сирене, извара)

карфиол

кестен

лук и чесън, бяла ряпа

бяло вино

 

От предложените продукти трябва да изберете 2-3 продукта и да ги използвате през целия ден, но не да преяждате, а да ядете умерено, постепенно, няколко пъти на ден. Трябва да се храните на малки порции 4-5 пъти на ден.

Пийте повече вода.

Сутринта трябва да започне с чаша топла вода, преди лягане процедурата трябва да се повтори.

Последното хранене трябва да бъде не по-късно от 2 часа преди лягане.

Продуктите от бялата цветова група идеално подхождат за начало на диета. Белият цвят се използва за лечебни цели, тъй като стимулира процеса на изчистване – както физически, така и духовно. Този цвят способства извеждането от организма на шлаките и излишната вода. Смята се, че продуктите с бял цвят енергизират, спомагат за прочистването на червата и белите дробове. Освен това прекрасно обновяват кожата. Затова козметолозите често съветват да се включва в храната ориз, мляко, аспержи, карфиол и лук.

 Белите храни са добри за храносмилането, те охлаждат. Тъй като съдържат много въглехидрати, с тях трябва да бъдете особено внимателни, за да не преяждате.

При приготвяне на продукти от бялата цветова група се старайте да използвате минимално количество сол и захар, в противен случай целият процес на изчистване може да не даде резултати. Не се употребява сметана.

СУПА ОТ КАРФИОЛ

Продукти: 1 кг карфиол, 1 зелена(бял пипер) пиперка, 2 скилидки чесън, 1 връзка корени за супа, 2 супени лъжици ориз, 3-4 с.л. сметана или гъсто кисело мляко.

Приготвяне: Карфиолът се накъсва на дребни розички, измива се и заедно със ситно нарязаните корени, пиперката и чесъна се вари в 6-7 чаши вода до омекване. Малко преди края се прибавя измитият ориз. Супата се доварява, съвсем мъничко сол добавете, застройте я със сметаната или киселото мляко.

Разбира се, за вечеря може да си хапнете варени картофи с лук и варено бяло пилешко месо или варена бяла риба. С бялото винце не прекалявайте.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати