Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 06.04.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 06.04.20

Хранене по лунен календар – понеделник – 06.04.20 - Tribune.bg
Снимка:

За тези, които спазват постите – Великденския пост започна от 2 март до 19 април. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Строгият пост не се препоръчва на болни, на малки деца, на възрастни хора, на бременни жени и кърмачки.          

За тези, които не спазват пости – Хранене по лунен календар

До 18:00 ч е влиянието на 13 лунен ден. За закуска се препоръчват храни, съдържащи много въглехидрати. Това може да са различни зърнени храни, сокове, конфитюри, сладкиши. Позволени са леки десерти, мекици, пирожки, палачинки. Добре е да се яде жива храна – плодове и зеленчуци.

През втората половина на деня ще бъде добре да организирате моно диета: основните ястия трябва да се приготвят от един продукт, например риба или месо.

След 18:00 ч започва 14 лунен ден и продължава до 19:15ч на 7 април.

През това време е добре да се яде малко и малко течности да се пият. Може да се ядат бадеми, най-добре печени, червен грейпфрут. Не трябва да се ядат горчиви или много сладки храни. По-добре е да не готвите, а да доядете останалото от предния ден.

Хубаво е да се очистят червата със слабително.

Днешното предложение:

КОПРИВА НА ФУРНА

Продукти: 400 г млада коприва, 1 с.л. нарязан пресен джоджен, 3 с.л. краве масло или олио, 4 яйца, 2 с.л. настърган кашкавал, сол.

Приготвяне: Копривата се изчиства и измива, нарязва се и се смесва с нарязания на ситно джоджен. Сместа се задушава в кравето масло и се изсипва в тавичка.

С дъното на супена лъжица се правят „гнезда” и във всяко от тях се счупва по 1 яйце. Отгоре се поръсва с настъргания кашкавал, посолява се и се пече в умерена фурна, докато яйцата се запекат.

Ястието се поднася топло.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети