Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 07.06.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 07.06.2021

Снимка:

В 27-ия лунен ден, за разлика от предишни дни скромното празненство не е забранено. Можете дори да организирате малко парти вкъщи, но да не се преяжда и да се избягва алкохола.

На този ден няма специални ограничения за това, което може да се яде, не се колебайте да се придържате към обичайната си диета. 

Добре е да изключите от диетата си всякакви полуфабрикати, „химическа“ и мъртва храна, в която няма нищо полезно. Това включва например всички храни за бързо хранене, замразени кнедли, колбаси, чипс и сладкиши, сладолед, безалкохолни напитки и пакетирани сокове. Не се препоръчва да се ядат картофи и цитрусови плодове. Всичко останало може да се консумира в разумни дози.

Лунният календар препоръчва за днешния ден да се готви само в микровълнова фурна и на електрически уреди. Да не се ползват газови котлони, тъй като не трябва да има съприкосновение с огън. Друго правило е да не се яде пред телевизор или включено радио.

Днешното предложение:

ПИЛЕ ФРИКАСЕ

Продукти: 1 пиле, 1 морков, 1/4 глава целина, 1 корен магданоз, 1 к. ч. растително масло, 50 г краве масло, 1 ч. ч. брашно, 2 жълтъка, 1 лимон, 1 ч. ч. кисело мляко, сол.

Приготвяне: Пилето се нарязва на парчета и се залива със 7-8 чаени чаши студена вода и се оставя на по-силен огън, докато заври бульонът и се отстрани образувана на повърхността му пяна.

Прибавят се едро нарязаните целина, магданозов корен и част от моркова. Бульонът се посолява и варенето продължава на умерен огън до омекване на месото.

В растителното масло се запържва леко брашното и се разрежда с прецедения бульон. Жълтъците и киселото мляко се разбиват и към тях се прибавят полученият гъст сос и изстисканият от лимона сок.

При поднасянето порциите с месото се поливат с готовия сос и с маслото, оцветено от запържването на останалата част от настъргания морков и след това прецедено, и се поръсват с дребно нарязан магданоз.

„Абсолютно е забранено да се гневиш на масата, иначе храната се превръща в отрова за организма. Яж с добра мисъл и добро чувство и изпитвай удоволствие от всяка хапка. Затова и трябва да ядеш това, което харесваш.“

Петър Дънов  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още