Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 07.10.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 07.10.19

Хранене по лунен календар – понеделник – 07.10.19 - Tribune.bg
Снимка:

Този период е единственият път в лунния цикъл, когато не е толкова важно какво ядете, колкото с кого ядете

До 16:16ч. трябва да се ядат супи, проста храна, каши, а месото и гъбите да се избягват.

След 16:16ч. може да съберете цялото семейство и роднини на празнична вечеря. Този период е единственият път в лунния цикъл, когато не е толкова важно какво ядете, колкото с кого ядете.  Десетият лунен ден покровителства кръвните връзки, насърчава семейните отношения, предава опит и знания от поколение на поколение. 

Сега почти всички продукти могат да бъдат включени в менюто. Естествено, не преяждайте и не пийте много алкохол. Горещата храна също е изключително вредна за стомаха. 

Билкови чайове и натурални сокове, както и зеленчукови супи и яхнии са много полезни.

Днешното предложение:

ГНЕЗДО ОТ КАЙМА С ЯЙЦЕ

Продукти: 1 кг кайма, 1 глава лук, 6-7 яйца, 50 г кашкавал, 3 триъгълничета топено сирене, магданоз, чубрица, черен пипер, сол, 2 филии сух хляб, кимион

Приготвяне: В каймата се слага накиснатия хляб, лукът нарязан на дребно, 1 яйце, магданоз и подправките, и всичко се обърква много добре. Каймата се разделя на 5 или 6 части, като от всяка се оформя по едно голямо кюфте, което се оформя като гнездо. Слагат се в намазана с олио тавичка. На дъното на всяко гнездо се слага топено сирене и се счупва по едно яйце. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса. Когато изври водата, която се събира около гнездата, вече са готови. Отгоре се настъргва кашкавал и се връщат обратно в изключена вече фурна, за да се запече малко кашкавалът.

За гарнитура може да използвате пържени картофки или картофено пюре и зелена салата(маруля).

ЛЕСЕН СЛАДКИШ

Продукти: 2 пакета бишкоти, 1ч.ч. студено кафе еспресо без захар, 250 г сметана, 2-3 с.л. захар, 1 пакетче ванилия, какао.

Приготвяне: Разбийте с миксер сметаната със захарта и ванилията. В правоъгълна тава редете пласт бишкоти, които бързо топвате в кафето, отгоре ред сметанов крем, ред бишкоти и накрая завършвате със сметанов крем. Поръсва се с какао. Преди да се поднесе е добре да стои в хладилника няколко часа.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети